Geçen hafta çocuklarıyla birlikte evimize misafir olan arkadaşlarımız için hazırladığım menü içerisinde bulunan bir tariftir bu. Herkes ve bende çok beğenerek yedik afiyetle. Acısı biraz daha fazla olsaydı daha iyi olurdu fakat çocuklarda yemek ister diye acıyı azaltmak durumunda kaldım.
Daha öncede yapmış olduğum ve tarifi aynı olan bu lezzeti, canım arkadaşım Nurcan'nın sitesinden çalarak size yayınlıyorum:)
MALZEMELER
- 3 SU BARD ESMER ÇİĞ KÖFTELİK BULGUR
- 2 ORTA BOY KURU SOĞAN
- 7-8 DİŞ SARIMSAK
- 3 ORTA BOY DOMATES
BAHARATLAR
- 1,5 TATLI KAŞIĞI İSOT (ÇOK ACI YİYEMEYENLER BUNU KOYMASIN)
- 1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
- 2 TATLI KAŞIĞI SUMAK
- 1 TATLI KAŞIĞINDAN AZ KİMYON
- 1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
- 1 TATLI KAŞIĞI PULBİBER
- TUZ
- 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
- 3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 7-8 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
- YARIM DEMET KIYILMIŞ MAYDONOZ
- 3 TANE TAZE SOĞAN
- 2 YUMURTA (ÇIRPILIP TEREYAĞDA PİŞİRİLECEK)
KURU SOĞAN, SARIMSAK, DOMATES RONDODA YADA ROBOTTA İYİCE ÇEKİYORUZ. BU KARIŞIMA BULGURUMUZU KATIP ARA SIRA KARIŞTIRMAK SURETİYLE 2 SAAT BEKLETİYORUZ. 2 SAAT BEKLEDİKTEN SONRA BAHARATLAR KISMINDA YAZDIĞIM BÜTÜN MALZEMELERİ BULGURUMUZA KATIP İYİCE YOĞURUYORUZ. DAHA SONRA MAYDONOZ VE TAZE SOĞANIMIZI KATIP TEKRAR YOĞURUYORUZ. ÇIRPIP YAĞDA PİŞİRDİĞİMİZ YUMURTALARIMIZI İLAVE EDİP YOĞURDUKTAN SONRA ŞEKİL VERİP SERVİS EDİYORUZ.
1 yorum:
:) bizde yumurtalısından yaparız :)
nefis dimi ;) afiyet olsun.
Yorum Gönder