Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

18 Mart 2010 Perşembe

4.AY VE YAŞADIKLARIMIZ

Eveeet Defne kız 1 ay daha büyüdü, 4 aylık kocaman bir kız oldu prenses:) Şimdilik herşey yolunda ve güzel ilerliyor. Arada emme konusunda üzsede, sabrediyor annesi sıkıyor dişini, ha gayret başarıcaksın deyip, inatla anne sütü içmesine devam ettiriyor kızına. Çok inatçı olucak bu kız yahu kime benzemiş bilemedim:) anne ve babasına olmadığı bir kesin.

.


Defne'yle daha çok dışarı çıkmaya başladık.Çok denilen haftada 1 kez:) Etrafını meraklı kocaman gözlerle izliyor kızım, tanıyıp tanımadığı herkese gülüyor.Yaz gelsede rahat rahat gezsek kızımla.

Yüzüne her bakışımda, Allahıma şükürler ediyorum bana böyle güzel, sağlıklı bir evlat verdiği için. Artık herşeye daha bir dikkatli bakıyor ve tepkilerini artık daha çabuk gösteriyor miniğim. Oyuncaklarını eline alıp oynayabiliyor, eline geçirdiği herşeyi direk ağzına götürüyor Defnecik. Bu ay öğrendiği en büyük şey belkide bu, eliyle birşeyleri tutmak ve dokunmak. Haa birde öğrendiğimiz ve buna annesininde katkısı olan birşey daha var:) kızım televizyon izliyor:))) bunu hiç onaylamasamda, mecburen bazı zamanlar televizyon izlemesine izin veriyorum. Yumurcak tv açıp yatırıyorum kızımı. Orda gördüğü renkli ve hareketli şeylere kahkahalar atıyor arada. Bende burda çok iyi birşey yapmış gibi, bir güzel anlatıyorum sizlere. Ama ne yapayım evde yalnız kalınca, bazı şeyleri es geçebiliyor insan. Neyse suçumu biliyor ve hiçte örnek bir davranış sergilemediğimi söylerek uyku konusuna geçiyorum. Defne, geçen ayda yazdığım gibi geceleri 1 yada 2 kez uyanıyor , gündüzleride kısa kısa ve bir kez 2 yada 3 saat olan uzun uyku düzeniyle devam ediyor şimdilik. Bazen bu değişebiliyor tabiki ama genellikle böyle. Önümüzdeki günler ve aylar ne olur bilemiyorum.

Her ay olduğu gibi bu ayda doktorumuza gittik ve aşımızı yaptırdık. Çok ağladı prensesim. 18 mart günü doktorumuzun odasına girince şöyle bir bakıverdi kızım etrafına, zamanla bu yolları, bu odayı öğrenip anladığında korkudan ağlamaz inşallah:) doktor amcasına gülücükler saçtıktan sonra muaynesi ve 2. doz karma aşısı yapıldı. Herşey çok iyi ve sağlıklı ilerliyor şükürler olsun. 6.970 kg , 63.5 cm olmuş benim miniğim.tü tü tü maşallah. Şuda varki aşımız ateş yaptı ilk dozda olduğu gibi. 38.4 olan ateşini gece fitille hemen düşürdük. Allah başka acılarını göstermesin, bu kadarda olucak artık diyorum.

9 yorum:

birsence dedi ki...

4 ay oldu haaa.inanamıyorum gerçekten nasıl geçti zaman beyhancığım yaaa...minik prenses 4 aylıkmı oldu şimdi....Allahım esirgesin maşallah prensese...demek tv seyrettiriyorsun uzmanlar çok zararlı olduğunu söylüyorlar beyin gelişimi açısından sen yinede fazla seyrettirmemeye çalış olurmu...dışarıda gezmeyi ve arabada seyahet etmeyi çok seviyor şimdiki bıcırıklar...ama iyikide öyleler ya arabayı sevmeseler ne yaparız...Nice güzel günlerini gör inşallah minik prensesinin..Rabbim herkese bu mutluluğu yaşatsın...seni çok çok öpüyorum tatlım sende benim yerime prensesimizi öp...görüşürüz canım benim...

Işıl dedi ki...

ASLIYA YOLLADIGIN TUZLUGA BAYILDIM

Defne Kızın Anası dedi ki...

çok teşekkür ederim birsencim.allah sanada nasip etsin bu güzelliği yaşamayı. Tv konusunda hepsini biliyorum canım dedim ya suçum büyük:))bizde seni çok öptük canım

Defne Kızın Anası dedi ki...

Işıl bende çok beğenerek aldım.Kendimede alsam mı diyorum:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım maşallah çok tatlı bir kızın var...

Canım anne sütü vermeye devam et gerçekten faydası çokmuş şimdi inatlaşsada ilerde anneciğine teşekkür edecek:D

Defne Kızın Anası dedi ki...

evet Aslıcım bunun için direniyorum ya zaten.

nuralp dedi ki...

MAŞALLA DEFNOŞAA... KOCAMAN BİR KIZ OLDU BİLE... GÜNLER NE ÇABUK İLERLİYOR DİMİ...YAŞLANIYORMUYUZ NE?
SAĞLIKLI GÜNLER AYLAR YILLAR OLSUN...
ÖPT KUZUMU...

Defne Kızın Anası dedi ki...

sağol nurcan teyzesi bizde öptük sizi

uğur böceklerim dedi ki...

maşallah minik defne böcüğüne:))
bol bol süt içsin..bol bol gezsin... bol bol bol gülsün..