Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

5 Ağustos 2010 Perşembe

EN ORGANİK BUNLAR....



Boşuna dememişler yeşiller diyarı diye. Her yer mis gibi her yer yeşil.


Evimizin bahçeside aynen öyle. Yani baba evimin bahçesi:) Çokta büyük olmayan bahçemizde yok yok diyebilirim size. Defne kızımda bunlardan nasibini almaya başladı artık.



Nasılda hoşumuza gitti anlatamam o minicik elleriyle şap şup salatalık, biber, armut yalaması:)


Domatesten bibere, incirden duta, fındıktan eriğe, ıhlamurdan armuta, ayvadan çileğe,üzüm, salatalık, nane, maydanoz, çiçek kısmına ise hiç girmiyorum anlıyacağınız herşey mevcut.



Annemde babamda çok severler yeşille bahçeyle uğraşmasını. Sabahın serinliğinde inerler bahçeye babam meyvelere bakarken annem çiçeklerine su döker. Bu bahçede yeriz yemeklerimizi toplandığımızda. O keyfi düşünün artık. Tertemiz hava, ailem huzur başka nerde olabilir ki.

Evimize dönerken arabamızın bagajı dolduruldu bu meyve sebzelerle. Babam " oralarda bulamazsın böyle" der her seferinde. Bulunsa da senin elinin değdiği gibi olur mu ah babam.

Defne bu konuda çok şanslı, bazı yediklerini organik diye alsakta marketten pazardan, meyveleri birkaç sebzesi en organik geliyor Bursa'dan. Ne kadaaan kafiyeli konuştum:)))

Yazı ayrı güzel kışı ayrı güzel memleketim, sık sık gelsemde sana özlüyorum yinede havanı suyunu. Annem, babam tüm sevdiklerim orda nefes alıyor bense buralarda. Sizi çok seviyorum.

6 yorum:

annesiningülü dedi ki...

ne kadar güzel yerler canım
ufakta olsa bir bahçe olması çok güzel :) ki sizde herşey var, maşallah :)

mintinin dünyası dedi ki...

canım resimler gelmiş sanırım.boşuna dememişler yeşil bursa diye.bayıldım şu dalında çektiğin salatalığa.ne güzel en organiğinden yemiş defne.hani benim bebişe:))biz de bu haftasonu kırşehire giidyoruz tatlım.inşallah biz de gezicez bostanda bahçede.tabi yeşil bursa kadar harika olamaz ama ankaranın taşından betonundan iyidir.sana şimdiden iyi haftasonları canım.orada bilgisayar yok uğrayamam sanırım.artık pazartesi uğrarım sana.sevgiyle kal...

Defne Kızın Anası dedi ki...

bahar ve kızı ufakta sayılmaz ama herşeyi sığdırabilmek çok güzel.

minticim sanada hayırlı yolculuklar. hayırlı gidin hayırlı dönün inşallah. iyi eğlenceler. sevgiler

istebudurhayat dedi ki...

Çok güzel Beyhan valla orda olmak isterdim

turuncu dedi ki...

ayy bayıldım kokuları taaa buralara kadar geldi...maşallah ne güzel bahçe...takipteyim...
minik ne güzelde yiyo :)

Defne Kızın Anası dedi ki...

incicim bir dahaki gidişte senide alalım :)

yiyemiyo turuncu teyzesi yalıyo:)