Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

6 Ağustos 2010 Cuma

KIŞA HAZIR TAZE FASÜLYE.....


Kimseyi kıskandırmak istemem ama bizim için özenle toplanmış, Bursa İstanbul arası yolculuk yapmış olan bu taze fasülyeler de organik.:)))
Kutuda bir gün dinlenme süresi verdiğim fasülyelere, ertesi gün "artık dolaba girme zamanınız geldi" diyerek başladım bir güzel ayıklamaya. Nasılda tazeler, hiç pazardan aldığımız fasülyelere benzemiyorlar. Suyu, toprağı, bakımı herşeyi kendine ait olunca insan daha bir özenli oluyor sanki. Kendim yetiştirmişim gibi konuştum ama olsun:)
Temizlediğim fasülyeleri önce iyice yıkadım. Daha sonra ölçü veremeyeceğim ama fasülyenin çokluğuna göre domates doğradım minik minik. Doğradığım domates ve fasülyeleri büyük bir tencereye alıp kapağını kapattım. Bir süre arada karıştırarak, fasülyelerin rengi biraz sararıncaya kadar haşladım. Haşlanmış olan fasülyeleri soğuması için bir tepsiye boşalttım. Soğuduktan sonra buzdolap poşetlerine doldurarak, kışın pişirilmek üzere dondurucuya yerleştirdim.
Şimdilik vişne, taze fasülye, barbunya var dondurucuda kışa hazır. Bamya alınacak, dolmalık biber alınacak. Geçen yaz patlıcan kızartıp koymuştum karnıyarık yapabilmek için. Ama kışın pişirmek için çıkardığımda nedense hoşuma gitmedi. Bu sene koymak istemiyorum.
Kışa hazırlık şimdilik bu kadar.......

4 yorum:

Işıl dedi ki...

bende bı ton hazırladımmm

istebudurhayat dedi ki...

Oh mis gibi eline sağlık allah ağzı tadıyla yedirmeyi nasip etsin

mintinin dünyası dedi ki...

canım ne iyi yapmışsın ben de uğraşacağım daha.fasulye patlıcan ilk tercihim.patlıcan dondurucuda çabuk tat değiştiriyor lakin ben çözümü dondurma kaplarında buldum.tavsiye ederim.ellerine sağlık canım.bana feyz oldu bu hazırlık....

Defne Kızın Anası dedi ki...

dolap aldığı kadar dolacak ışıl,

amin incicim,

minticim dondurma kabını deniyeceğim fakat dolapta onu koyacak yer olacakmı bilemiyorum. defneye kendimize derken daha birşey yokken doldu dolap:)