Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

6 Ekim 2011 Perşembe

KADAYIFLI MUHALLEBİ...



Fotoğrafın böyle kötü olduğuna bakmayın sakın.  Son kalan dilimi aceleyle çekmiş bulundumda o yüzden böyle. Ama lezzet şahane kesinlikle tavsiye ediyorum. Birkaç kez başka davetlerde yememe rağmen hiç denememiştim. Bunu bizzat evimde deneyip, misafirlerimden tam not alıp ilaveler istenince çok mutlu oldum ve neden bugüne kadar hiç yapmadım ki diye kendime söylendim.

Tarif yine arkadaşım Nurcan'dan. Arkadaşımın sitesi ilk uğrak yerim bu durumlarda. Hiç düşünmeden olur mu olmaz mı diye kararsızlıkta kalmadan, seçtiğim gibi yapıyorum tarfilerini çünkü hepsi birbirinden lezzetli ve ölçüler tam tutuyor. Dilerseniz arkadaşımın sitesinden, dilerseniz burdan bakabilirsiniz.

İşte size tarif;

MALZEMELER:
KADAYIFI İÇİN
  • 50 gr margarin (ben tereyağ kullandım)
  • 250 gr kavrulmamış kuru kadayıf
  • 1 su bard şeker
  • 1 su bard iri dövülmüş ceviz
TAVUK GÖĞSÜ İÇİN
  • 1 kg süt
  • 5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 150 gr margarin (ben daha az kullandım )
  • 1 çay bard sıvı yağ
  • 10 kaşık şeker
SOĞUYUNCA

  • 50 gr margarin (ben hiç koymadım)
  • 1 pk toz krem şanti
YAPILIŞI
Tavuk göğsü için yazdığım malzemeler tencereye alınıp sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelip iki fıkır kaynayana kadar pişirilir. soğumaya bırakılır. kadayıf için yazdığım bütün malzemeler teflon pilav tenceresine alınır sürekli karıştırarak kadayıflar pembeleşinceye kadar kavrulur. (karıştırmak önemli ki kadayıfların her yeri bir kızarsın.) pembeleşen kadayıflar kenara alınır. tavuk göğsü soğuyunca içine 50 gr margarin ve 1 pk toz krem şanti eklenir. 10 dk kadar mikserle çırpılır. büyük boy borcam tepsisine kavurduğumuz kadayıfların yarısı yayılır. üzerine dikkatlice yavaş yavaş kaşıkla tavuk göğsü dökülür. düzeltilir. kadayıfımızın kalan yarısı üzerine serpilir eşit olarak. dolaba konur. soğuyunca dilim dilim kesip servis edilir.
NOT:
"bu tatlıyı yaptığınız gün yerseniz kadayıflar kıtır kıtır oluyor. bir gün beklediğinde yumuşak kadayıflı bi tatlı oluyor. buna göre herkesin zevkine göre tatlı olduğunu düşünüyorum"  demiş canım arkadaşım gerçektende iki halide mükemmel. Sabaha kalan minicik bir parçayı yedikten sonra buna karar verdim.

3 yorum:

birtutamkekik dedi ki...

elleriize sağlıkkk:))
bizim evin favori tatlısı bu.
takipteyim bundan böyle.
bendebeklerim sayfama.
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Senin elinden çıkarda kötü olurmu arkadaşım. ELlerine sağlık bende çok seviyorum bu tatlıyı kasede yada bu şekilde dilim halinde her türlü yenir. Öpüyorum Defnoşu ve seni :)
Nuralp

İkiz Annesi dedi ki...

Bayılırımmmm ellerine sağlık canım:)