Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

27 Ocak 2010 Çarşamba

BEBEĞİMİN 40 BANYOSU ve 40 UÇURMASI...

Bebeğim ilk banyosunu, göbeği düştükten sonraki gün yapmıştı yani 12 günlükken. Ama ben cesaret edemediğim için yanımda abimin eşi, şirin Sezenimin annesi Kevser olduğu için o yıkamıştı Defne Ela kızımı.Maşallah kızım hiç ağlamadı suyu çok sevdi inşallah böyle devam eder. Sonraki banyolarında yıkama durulama işini ben üstlendim:) şimdi babaannesiyle beraber yıkıyoruz kızımı.

Miniğim büyümüş 40 günlük olmuştu bile. 40 banyosunda neler yapılır neler denir bilmediğim için herkesten fikir alır oldum.Kimisi "çiçekler atın suyuna güzel koksun" kimisi "çok iyi gelir 40 süpürge teline ihlas okuyun suyuna atın" kimisi 40 taş kimisi 40 fasulye yada nohut, kimisi altın atın dediler.Bu böyle sürüp gidiyor anlıyacağınız.Bende ne mi yaptım herkesten alıntılar yapıp kızımın suyunu hazırladım ortaya karışık yaptım yani:) Çiçek atmak istiyordum suya ama kış mevsiminde etrafımızda çiçek falan yok ki koparalım derken babamız "ben kızıma mis gibi çiçekler alırım" dedi ve bu güzel buketi getirdi kızına.Teşekkür ederiz babası:)


Canım kızım misler gibi koksun herzaman .

Su perisi kızım 37 günlük olduğunda büyüklerimiz artık gezmeye çıkabilirsiniz dediler bize.Gezip eğlenmeye çok düşkün biri olmayan ben için çokta zor gelmedi eve kapanmak ama arada çıkmak bile yetiyormuş insana bunu anladım.Sanki bayrama hazırlanıyor gibi hissettim kendimi, eh gerçi kızımın bayramı sayılırdı.37.günümüzde babaannemize çıktık usluydu kızım maşallah sevmişti dedesinin evini. 40. günü için çok yere davet edildik. Bizde 39.gün kızımın Rukiye teyzesine gittik.Rukiye teyzemiz neler neler hazırlamış bizim için,afiyetle yedik herşeyden, tekrar teşekkür ederiz.Kızıma çok güzel bir hediye almıştı kızçeler, onun resmi şuan yok bilgisayarımda yukler yüklemez onuda koyucam buraya.Bu fotoğrafta alnına un sürülmüş bir durumda kızım.Eeee adetler böyleymiş.Rukiye teyzemize çok teşekkür ederiz herşey için.

Eveeet asıl 40. günümüz çok önemli birgüne yani yılbaşına denk geliyordu.2 ayrı ve güzel günü birleştirdik Meltem teyzemizde.2010 a gireceğimiz bugünde çok usluydu kızım yine.Bütün bir akşam uyudu, anne babasına sohbet için fırsat verdi benim meleğim.İdil Su ablası ve babalarıda uyuttuktan sonra mekan annelere kalmıştı:) Bizde uzun sohbetler kahve çaylar derken sabahlamıştık.Meltem teyzesi de kızıma çok güzel hediye almış, herşey için bütün akşam ve sabaha kadar bizleri ağırladığı için ve ayrıcaaa bana aldığı özel bir hediye içinde sonsuz teşekkürler canım dostum:) Buda kızımın İdil Su ablası.


2010 yılına kızlarımız uyurken girdik, hem 40 mız uçtu hemde koca bir yıl.Yeni yıl herkese her eve sağlık, mutluluk,huzur getirsin diyerek yeni yıl mesajımıda buradan kısaca vermiş bulunuyorum:)

Gezmelerimize kısa bir ara verdikten sonra Ekim teyzemizde aldık soluğu. Bizim için çok rahat bir akşam olmuştu yine.Kızım Ceren ablasının şirin ve akıllıca konuşmalarını, bizlerin muhabbetini duyamayacak kadar derin bir uykudaydı çünkü:) Pusetinden hiç kaldırmadan evinize geri dönmüştük o akşamda.Ekim teyzemizede burdan çok teşekkür ediyoruz kızımla, herşey çok güzeldi hediyeleride.İşte buda Ceren ablası ve kızım:)

Gezmelerimizin her birini daha güzel fotoğraflarla burda yayınlamak isterdim ama elimde güzel fotoğraflar olmadığı için bunlarla çıkıyorum karşınıza.Defne kızımdan da fırsat bulamadığım için çok hızlı ve pat diye yayınlıyorum yazılarımı eksiklerim kusurlarım çoktur affola....

4 yorum:

uğur böceklerim dedi ki...

Ne demek Beyhancım her özel gününde yanında olurz inşallah minik Defne nin senin ve serkanın Tuana ve Kayra nın yanında olduğunuz gibi..

Güneş Akay dedi ki...

Maaşşallah Rabbim Nazarlardan korusun sağlıkla,sevgiyle büyüsün..

Defne Kızın Anası dedi ki...

canım benim çok teşekkür ederim rukiyecim.

GüCüBe ziyaretiniz için teşekkürler güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

İDİL SU ÖZDEMİR dedi ki...

Canım benim asıl ben teşekkür ederim evime neşe kattığınız için nice güzel sağlıklı bi okadarda huzur dolu yıllara hep birlikte :) (özel hediyeyi güle güle mutlu mesut günlerde kullanman dileğiyle mucuk )