Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

26 Mayıs 2010 Çarşamba

6. AY VE YAŞADIKLARIMIZ.....


Defne Ela kızım, 6 ayınıda çok şükür sağlıklı bir şekilde bitirdi. Çok şey öğrendi çok şey değişti bu ay hayatında. Daha neler öğrenecek meleğim zamanla, bende sizlerle paylaşacağım inşallah.

En büyük değişimi, ek gıdaya geçişi oldu kızımın. Doktorumuz, daha bugün artık öğüne geçebilirsin dedi fakat ben son 2 haftadır zaten öğün olarak vermeye başlamıştım sebze, meyve püresi ve hergün taze olarak mayaladığım yoğurdunu. Ayrı konu olarak yazıcam ek gıda olayını şimdi kısa kesiyorum o yüzden.

Artık yerde oyun halısında durmuyor Defnoşum. Durdurmak ne mümkün. Yuvarlanıyor, dönüyor, oyun alanından çıkıp halının üzerinden, koltuk altına girmesine az kala toparlıyorum yerlerden:) Tehlike durumuda artmış oldu artık. Daha dikkatli olmak zorundayım, öyle yere bırakıp işime bakayım demek zorlaştı benim için. Gördüğü herşeye uzanmak, eline almak, ağzına sokmak istiyor miniğim. Çok meraklı çok. Oturmayı pek sevmiyor kızım. anında yatıp yuvarlanmayı istiyor. Elleri sürekli ağzında, parmakları bırakın yumruklarını sokuyor büyük hırsla. Dişlerinde halen bir gelişme yok. Bakalım ilk dişi ne zaman merhaba diyecek bekliyorum merakla.

Herkese gülücükler saçıyor, kim pişt dese auu diye bişeyler söylüyor kuzum. Ama kime giderse gitsin benim sesimi duyar duymaz çığlık atıyor sevinçten.

Gelelim bu ayki doktor kontrlümüze. Hastaneye girer girmez ürktü kızım ve doktorumuzun odasına yaklaşınca ağlamaya başladı koridorlar inledi gerçekten ama çabuk susturdum zor olmadı.Bugün üçüncü doz hepatit B ve karma aşısı yapıldı. Beni şaşırtan aşısı yapıldığında pek ağlamadı kısa sürdü daha doğrusu. Dayanıklı kızım benim:)) Annesine çekmiş bu konuda. Rutin kontrolleride yapıldı, herşey çok şükür yolunda. D vitamini almaya devam, bu ay demir ilacınada başlıyoruz. Kilo alımı yine iyi kızımın 8610 kg olmuş maşallah. Bir aksilik bir sorun olmadığı sürece 3 ay sonra doktorumuzu gürücez. Sorularımızı sorduk cevaplarımızı aldık ve doktorumuzun bizi öğünler konusunda bilgilendirmesinin ardından hastaneden ayrıldık.
Her ay sonun güzel yazılar yazmak dileğimle.......

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Defne Joyuma:Sen şimdi 6. ayıda devirdin desene kocaman bir senenin yarısı geçti gitti :))) nice sağlıklı,huzurlu,mutlu aylar geçirirsin inşallah tatlı fıstığım benim...Bol bol ye yeni mamalarını... çok öpüyorum ikinizide...

Meltem

zeymurancafe dedi ki...

bu bilgiler çok işime yarayacak kızım 6,ayına adımattı Allahın izniyle,kızımıza(defneye) 40 bin kere maşallah