Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

5 Ekim 2010 Salı

BURSA GEZİMİZDEN NOTLAR....

Bir hafta geçti ha yazdım ha yazıcam derken. Ev işi, Defne'yle oyunlar, bakımı, akşam gezmeleri, velhasıl bugün yazayım dedim daha fazla gecikmeden.
15 gün memleketim yeşiller diyarı Bursa'daydım biliyorsunuz. Herzaman ki gibi süper geçti. Detaylara girmeden anlatacağım, inşallah başarabilirim:)
Kızımızla ilk bayramamızı yaşadık. Akrabalarını gezdi meleğim.Bayramın 1.günü İstanbul'daki görüşmelerimiz bitince hemen çıktık yola. Rahat geçen yolculuğumuz ve anne babama tüm aileme kavuşma mutluluğu derken yüzümüzde kocaman bir gülücükle "merhaba" dedik herkese. Bayramlaşmak için 2. gün gezmeye çıktığımızda güzel kızım "neler oluyor, ne bu herkes şıkır şıkır giyinmiş, bir evden çıkıp diğerine giriyoruz" dercesine bir şaşkınlık vardı suratında. Uzun zamandır Defne'yi görmeyen akrabalarımız çok sevdi kızımı kızımda onları. Defne yeterki gezsin, dışarıda olsun keyfine diyecek yok. Yalnız uzun süre arabasında durmaktan çok sıkılıyor kucakta olmaktan sıkıldığı gibi. Bayramdan sonra kızımın babası işi gereği dönmek zorundaydı İstanbul'a. Bizede koca bir hafta geçirmek kaldı geriye. Tabi sonrasında uzadı bu süre. Doydun mu?diye sorarsanız tabiki hayıııııır.
Defne her sabah kahvaltısından sonra dedesiyle bahçeye inip, dedesinin ellerinden taze dalından koparılmış bir incir yedi afiyetle bayıla bayıla. Ve hergün abla, yengeler,yeğenler toplandık her zaman olduğu gibi. Kızıma ve bana çok iyi baktılar sağolsunlar. Sabah mis gibi kahvaltıya uyanmak, öğle çaylarında poğçalar pastalar yemek, akşam yine bir yemeğe davet edilmek hep hoş sohbet öyle iyi geldiki anlatamam. Hepsini tek tek teşekkür ediyorum.
Bu arada çok sevdiğim arkadaşlarımlada görüştüm. Nasılda özlüyorum hepsini ve eski günlerdeki hallerimizi. Birgün arkadaşımız Sevgi'de toplandık, canım benim bir sürü şey hazırlamıştı bizler için. Minik kızıda Defne'yle arkadaş oldu fakat büyük abi ve ablalarından fırsat bulup pek oynayama fırsatı bulamasalarda iyi anlaştılar. Bir akşamda canım arkadaşım Nurcan'a davetliydim. Menüyü arkadaşımın sitesini takip edenler varsa az çok tahmin edebilirler, süperdi yani. Sizlerede çok teşekkür ediyorum. Sizlerle vakit geçirmeyi çok seviyorum ve özlüyorum.
Bir cuma günü ise evin tüm hanımları bahçede toplandık, domates salçası yapımı için. Offf çoluk çocuk gürültü patırtı koca birgün bahçede geçti ama çooook güzeldi. Kızımda ıhlamur ağacı altında kah oturdu kah uyudu ama hep mutluydu. Salçalarımızı yaptık afiyetle yemek nasip olur inşallah. Resim çekemedim yoğun telaştan dolayı.
15 gün sanki su gibi akıp geçti. Anne baba yanında insan bu kadar mı huzurlu olur. 1 gün bile beraber olsak alışıyor insan. Ayrılık zor geliyor veda günü geldiğinde. Güçte olsa herkes mutlu biz mutlu vedalaşarak, evimize dönüş için düştük yollara.
Dönüşte küçük bir Bursa gezisi yaptık, eşimle eski günleri yad ettik. Bu geziye ait fotolar ayrı postta yayınlanacaktır inşallah:)
İki koca haftayı bu kadarcık satırla yayınlayabiliyorum dahasıda var aslında ama uzar gider. Şimdilik bu kadar.
Son olarakta bayramda kızımı cicileriyle hiç fotoğraf çekmediğimi farkettim ve çok üzüldüüm:(

2 yorum:

nuralp dedi ki...

BİZDE SENİ ÇOK ÖZLÜYORUZ ARKADAŞIM. BU YÜZDEN HER GELİŞİNDE TOPLANMA ÇABASINA GİRİYORUZ :)) Seni ve Defnoşumu iyi ağarlayabildiysek ne mutlu bize... Öpüyorum Defnoşumu dödösünden :))

Defne Kızın Anası dedi ki...

bizde öptük teyzesi