Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

13 Kasım 2010 Cumartesi

12. AY BİTERKEN....

Benim kızım büyümüşte ilk yaşını kutlayacağı günü bekler olmuş annesiyle.

Daha dün gibi sanki herşey. Yazarken, anlatırken, yazdıklarımı okurken tekrar tekrar yaşıyorum sanki o anları. Hamilelik, doğum ve sonrası Allah'a binlerce kez hamdolsun ki çok iyi geçti bugüne kadar. Bundan sonrada hep böyle geçmesi tek dileğim.

Doğum gününün yaklaşmasıyla bende bir heyecanki sormayın. Herkes aynı şeyleri mi yaşar merak ediyorum. İlk bebeğimiz ilk yaşımız ilk doğum günü kutlamamız. 21 kasıma ne kaldı ki şunun şurasında yatıcaz kalkıcaz yatıcaz kalkıcaz.........vee büyük gün:) Bayram sonrası yapacağımız küçük kutlamayla kızımın ilk yaşına merhaba diyeceğiz inşallah. Ama öncesinde kurban bayramı telaşı ve Bursa yolculuğumuz var. Hayırlısıyla gezip eller öpülecek tatlılar yenecek uzun olan bayram tatili bize kısacık gelip evimize dönülecek. Tabiki Allah nasip ederse diyorum herzaman olduğu gibi.
Gelelim kızımın aylık gelişimine,
- yürümeye daha başlamasada, adım sayısı artarak devam ediyor desteksiz,
- çok iyi anlıyor söylediğimiz şeyleri ve karşılıklı anlaşabiliyoruz artık,
- sorduğumuz bazı şeylere ya eliyle göstererek yada göstermek istediği şeye emekleyerek gidip cevap veriyor,
- masal zamanı kızım diyerek alkış yaptığımda hemen odasına gidiyor ve nerde kitabımız dediğimde ise kafasını kaldırıp bakıyor kitabının olduğu yere, hep aynı yerde aynı şekilde okuyoruz masallarını ve alıştı, dinliyor mu hayır ama artık farkında ne yapıldığının. Kahvaltı zamanı dediğimde mutfağa, bıcı bıcı dediğimde ise hemen banyoya yöneliyor,
- burnun nerde gözün nerde dediğimizde parmağıyla gösteriyor,
- gözlük gördüğünde hemen gözüne takmaya çalışıyor, tokalarını alıp annesinin saçlarına atıyor, tarağını verdiğimde saçlarına sürüyor, telefonu alıp kulağına koyuyor vs vs yani tam anlamıyla yapamasada bazılarını amacın ne olduğunu biliyor,
- iletişimi çok iyi şimdilik herkesle büyük küçük farketmeden iyi anlaşıyor, kendi kendine oynarken ve birileri O'na birşeyler söylediğinde sürekli konuşuyor dilince:)
- beslenmesi iyi çok şükür bazen zorla bazen istekli, anne sütü azalmış olsada kaşıkla vermeye çalışılsada içirmeye devam, meyveyi çok seviyor, yoğurdu hiç sevemedi zorla yiyor, kahvaltımızı beraber yerken, diğer evde pişen herşeyden yiyebiliyor. Birkaç gündür kahvaltısında yumurtanın beyazından yediriyorum az az alışması açısından,
-uykusu her zamanki gibi iyi,
-iki dişe arkadaş gelmedi daha.
Her hareketini her anını yazasım var ama abartmaya gerek yok sanırım:) çok bile uzattım.
Doktorumuz, doğum gününü kutladıktan sonra gelirsiniz demişti 2 ay önce. Ama biz bayram öncesi gidelim sonra tekrar götürürüz diyerek dayanamayıp 10 Kasım çarşamba günü çaldık doktor amcamızın kapısını. Bizim kızın çenesi düştü resmen doktorunu görünce, etrafa baktıkça ilginç değişik şeyler gördükçe konuştu durdu. .Muaynesi olurken sessizce izledi ne yapıldığını Defne. Sanırım unutmuş doktorunu ki hiç korkmadı bu gidişimizde. Allaha şükür hiçbir sağlık problemi yok şimdilik herşey yolunda gelişimide iyi. Kilosu 11.600 gr , boyu 78 cm olmuş. Muayne sonunda "hadi aşımızıda yapalım" deyince doktorumuz, ben bir sonraki kontrolde diye hazırlamışken kendimi, kızamık aşısıda çıkmış oldu aradan böylelikle. Vitamin ve demir ilacına devam 15. aya kadar, herhangi tahlil falan istemiyorum, bir sonraki kontrol şubatta diyerek uğurladı bizi doktor amcamız.
İşte böyle 12 ayınıda sağlıkla bitirirken kızım bayramı bekliyor şimdi.

Uzun bayram tatili için yollara düşenlere hayırlı yolculuklar , herkese hayırlı bayramlar diliyorum şimdiden.

4 yorum:

Defne dedi ki...

Defne de Duru gibi kilo ve boy bakımından önde gidiyor. Duru da 12. ayın sonunda 12.5 kilo, 80 cm'di. Hep sağlıklı olsunlar dilerim. Dişler bizde de çook geç merhaba dedi. Telefonda konuşmaya çok meraklılar. Geçenlerde ben muhasebecimle konuşurken benim pamuk kızım da kendi muhasebecisiyle :P hararetle konuşuyordu.

1. yaşgünü hakikaten heyecanla bekleniyor ve keyifle yapılıyor hazırlıklar. Ben pastası şöyle olsun, şu kişiyi de çağırayım gibi fazla detaylarda boğulmadan hazırlandım. Aile içinde ama çook keyifli geçti. Tek özenle dikkat ettiğimiz şey süslemeydi. Çünkü rengarenk süsler, balonlar onları çok eğlendiriyor. Ne pasta ile ne de başka bir detayı anlamıyor ve ilgilenmiyorlar. Tabii bu tamamen benim fikrim. Sonraki yaşgünleri için geçerli değil bunlar.

Yeni yaşı sağlık ve mutlulukla gelsin Defne kuzusunun. İyi tatiller.

mintinin dünyası dedi ki...

canım nice yeni yaşlarını da görelim inşallah.arasında sadece 9 gün var burakla defnenin.ama maşallah defne kilo bakımından çok önde.benim oğlum 9 kilo hala.ama daha evvel anlattığım gibi sağlıklı.bakıyorum defnoşunki de çok iyi.allah nazardan saklasın anneciği...hadi bakalım yaş gününüzü heyecanla bekliyoruz.sizi öpüyoruz oğlumla.sevgiler...

Işıl dedi ki...

iyi bayramlar

annesi ve defnesi dedi ki...

Defne isimli bloglara bakmadan geçemez oldum, bir de ne göreyim sizin Defne bizim Defne'yle aynı giyiniyor:)