Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

28 Kasım 2010 Pazar

İLK YAŞA MERHABA ANNE SÜTÜNE ZORAKİ ELVEDA...


Anlatılması güç duygudur, kollarının arasında senden bir parçanın, senden alacağı sıvıyla beslenmek için başını sağa sola çevirmesi. Sonrasında duyacağın bir "gıık" sesinin seni bu kadar rahatlatması. Gece gündüz yavrunun gaz sancısı olmasın diye yediğine içtiğine dikkat etmek, sütümü en kaliteli hale nasıl getiririm nasıl çoğaltırım diye elinden geleni yapmak ve her süt geldiğinde Allah'a şükretmek tarifsiz birşey.

Kızımı kucağıma aldığım ilk gün çok dua etmiştim "sütüm hemen gelsin ve uzun süre bebeğime yetsin" diye.


Herşey çok iyi giderken 3. aydan sonra kızımın emmekte isteksizliği , emzirmede yaşadağım problemler "bırakacak mı neden böyle yapıyor" diye ağladığım günler sonunda "olsun buda geçer " diyerek kendimi alıştırmaya avutmaya çalışırken, dahada isteksiz olup hiç emmek istememesi çok üzdü beni. Ama melek kızım ne yaparsa yapsın en azından bir yaşına gireceği güne kadar yada sütüm geldiği sürece bir şekilde emzirecektim. Öylede yaptım büyük bir sabırla. Kimi zamanlar zorla yada uyuduğunda, hiç emmek istemediği zamanlar pompayla sağarak biberonla, biberonu almak istemediği zamanlar ise kaşıkla verdim sütümü büyük bir inatla. 3. aydan tam 12. ayını bitirene kadar bu böyle devam etti. Yorulmadım mı çok yoruldum, çok uğraştım ama hiç pes etmedim. Dışarı çıkacağımız zamanlarda çantama attığım ilk şey süt sağma pompası oluyordu, kısa süreli gezmeler içinde önceden sağdığım süt konuyordu biberona. Kızım içim meleğim için sağlığı için herşeye değmez mi bence değer. Keşke dahada olsaydı sütüm dahada uğraşsaydım böyle ben razıydım.

Azalan süte son ilk yaşa merhaba dedik ve anne sütüne son vermiş olduk. Tüm bebeği olan anneler bol bol emzirin diyorum son söz olarak bıkmadan usanmadan.

Not olarak süt sağım pompası ve poşeti olarak resimde gördüğünüz markalı ürünü kullandım ve çok memnun kaldım.


Herkese kocaman sımsıcak sevgiler.

( DOĞUM GÜNÜMÜZE AİT NOTLAR VE FOTOLAR ÇOK YAKINDA:)) YOĞUNUZDA BU ARALAR)

8 yorum:

mintinin dünyası dedi ki...

ay kıyamam ben sana arkadaşım.neler yaşamışsın,yaşıyormuşsun meğer.reddetme durumunda yaşanan sıkıntıları iyi bilirim.çünkü benim miniğim de 2. ayından 4. ayına kaar memeyi istemedi.uyurken alıyordu sadece.sabırla emzirmeye çalıştım.uykuya dalacağı sıra da olsa emzirdim.yılmadan içim yana yana mama vermeden dayandım.sevgiyle yendim sonunda.yediklerimdeki aromaya bile bahane buldum acaba o yüzden mi içmiyor diye.ağladım bebeğim beni istemiyor ben iyi anne değil miyim diye.sonunda 4. ayında kendisi nasıl ilk reddettiyse yine kendi kendine emmeye başladı biranda.nasıl mutlu olmuştum anlatamam.sana çok üzüldüm bu nedenle.allahım sabır veriyor annelere.seni tebrik ediyorum yine de yılmadan verdiğin için.4. ayından sonra bi sorun yaşamadık şükür.öpüyorum canım.
üzülme desemde annesin için yanıyordur ama elinden gelenin en güzelini en iyisini yapmışsın arkadaşım.için rahat olsun diyorum sadece.sevgiler...

Defne Kızın Anası dedi ki...

çok sağol alevcim içten yorumun için. banada 3. ve 4. aylarda genelde bebeklerde yaşanır bu durum ama düzelir dediler fakat bizde böyle olmadı. yine şükür diyorum 1 yıl devam ettik.sizin inşallah daha uzun zaman sürer canım sevgiler.

nuralp dedi ki...

Beyhan'cım canım arkadaşım maşalla sana, herkes sabredemezdi. Bebeğin anne sütünden mahrum kalmasın diye nasıl uğraştın. Ama en azından çabalarınla 1 yıl anne sütünü aldı Defnoş, bencede için rahat olsun... Öpüyorum...

SERRA dedi ki...

BENZER DURUM BEN DE OLDU REYYAN 4 AY 12 GÜNLÜKTÜ ANİDEN REDDETMEYE BAŞLADI EK GIDA ALMADIĞI HALDE,SAATLERCE AÇ KALIYOR AMA EMMİYORDU, SAĞIP BİBERONLA ALIYORDU BİR DE UYKUDA..BENSE 7.AYA KADAR SÜRDÜREBİLDİM.BUNA ŞÜKÜR NE DİYELİM.
İLK YAŞINIZ KUTLU OLSUN , NİCE YILLARA..

Defne Kızın Anası dedi ki...

nurcancım teşekkür ederim canım arkadaşım yorumun için bizde öptük.

sevgili serra defnede ek gıda almadığı halde reddetmişti 6.ayla birlikte ek gıdaya geçmiştik. evet buna şükür. teşekkür ederiz

Unknown dedi ki...

Seni çaban için çok taktir ettim inan. Çok zor bir durum. Ama inat edip bu kadar dayandığın, uğraştığın için tebrik ederim seni.

Unknown dedi ki...

Benim bebeğim de 7 aylık sanki ömür boyu emzirecekmişim gibi geliyor. Benim de en yakın dostum pompa oldu son 5 aydır:))

Defne Kızın Anası dedi ki...

dağlar kızı çok teşekkür ederim canım. zor günlerdi ama değdi:)

hoşgeldiniz mıssred allah yardım etsin diyorum sizede. emzirmek çok güzel bir duygu uzun süre yaşamak isterdim ama olmadı. sevgiler