Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

8 Şubat 2011 Salı

14. AY BİTERKEN .....

Uzuuuun ara verice blog alemine nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum söze. Günler geçti aylar geçti Defne kız 14.5 aylık oldu. Ama ben Defne kızın annesi çok ihmal eder oldum buraları ve de birçok şeyi. Her seferinde bu son bir daha bu kadar uzamayacak ara desemde olmuyor işte.

Ahh ahh nasıl yorgunum bilseniz. Benim Defne kızım bir yaramaz bir cadı oldu ki sormayın. Son bir aydır inanılmaz değişti huyları. Daha inatçı daha kararlı sinirli ve bilmiş oldu. Herkes "daha dur asıl şimdi başlıyor senin işin" diyor bana. Aman Allahım bir çocuk bu kadar hareketli bu kadar hızlı ve enerji dolu nasıl oluyor anlamıyorum. Uyuduğu zamanlarda ne kadar dinlene biliyorsam, sonrası dolu dizgin. Herşeyi heryeri merak eder durumda, sürekli yürüme halinde oturması sadece mama sandalyesinde birşeyler yerken. Yorulsamda şükrediyorum yinede sağlığı yerinde olsun hasta olmasında diyorum kendi kendime. Gerçi son zamanlarda nezle grip salgınından ailecek bizde etkilendik ve haliyle Defnoş'ta burnu akar öksürür durumda. Ama keyfi neşesi çok yerinde.


Defne Ela cadısı neler mi yapıyor şöyle bir sıralayım;


Artık rahatlıkla yürüyebiliyor, yerden istediği şeyi oturmadan alıp doğrulabiliyor, anne, baba, dede, abi, mama, amin, didet(çiçek), düttü(düştü), bebis, ditti(gitti), attı, tik tak( sevdiği müzik ve saati gösterince), mee( inek ve koyuna:) gibi birkaç kelimeyi söyleyebiliyor. Amcan nerde diye sorulduğunda yukarda diye gösteriyor. Taklit yeteniği arttı hoşuna giden bir sesi hemen kendide yapıyor söylüyor. Kalemle bir yerleri kalamayıda çok sevdi Defnoş. Televizyon kumandasını eline alıp tv ye dönerek açmaya çalışıyor, odadan odaya elinde birşeyler taşımaya bayılıyor bu ara. Tüm oyuncaklarını oda oda gezdiriyor, beresi atkısı ayakkabısını verdiğimizde hepsinin nereye giyilebileceğini biliyor ve çabalıyor, yeni yeni mutfak dolaplarını açıp karıştırmaya başladı, mama sandalyesinde eliyle birşeyler yemeyide çok seviyor, yapbozlarıyla oynamayı pek sevmesede eline verdiğimizde yapması gerekeni biliyor tam yerini bulmasada yerleştirmeye çalışıyor, lagolarını birbirine takıp çıkartmayı seviyor, banyoya her girdiğinde diş fırçasını istiyor ve fırçalıyormuş gibi yapıyor aslında damaklarını kaşıyor:) Artık ayrılıkların farkında ve evden çıkacağım zamanlarda gördüğünde bana gelmek istiyor, babaannesi ve dedesi kapıdan çıkarken almıyorlar diye arkalarından ağlıyor, ağlamayı bilmeyen kız yavaş yavaş ağlamakla birşeyler yaptırabileceğinin farkına varıyor. Misafirimiz olan küçük Sezen ablasının her fırsatta gidip saçlarını yoluyor, ısırmaya çalışıyor, elindeki oyuncakları almaya uğraşıyor:)) Canım Sezoş'um meleğimse canı çok yansada hiç kardeşinin canını yakmıyor tabiki şimdilik:)



Düşünüyorum ve daha çok yazasım geliyor ama yazı uzayıp gider ve sıkıcı bir hal alır diye yeterli diyorum.


Defne Ela son 1 aydır ara ara burun akıntısı ve öksürükle huzursuz ediyor bizi. Dişlerin sayısıda artıyor zamanla ve her yeni çıkan dişte biraz etkiliyor sanırım. Üstte 4. diş yeni çıktı, altta 4 dişi var.


Dün burun akıntısı ve öksürükten dolayı doktoruna götürdüm. Şükürler olsun hiçbir sorun yok. Geniz akıntısına bağlı öksürük ve 10 gün sürer şuruba antibiyotiğe gerek yok dedi doktoru. Kilosu 11750 -800 civarında çünkü tartılma anında bizim minik durmadı yerinde, boyuda 81.5-82 cm. Son günlerde öksürükten dolayı iştahı pek yerinde olmasada gelişimi gayet iyi dedi doktoru. Normal inek veya keçi sütüne artık geçebileceğimizi, haftada 2 gün balık yemesi gerektiğinide söyledi. Hafta sonuda aşıları için tekrar gidicez bakalım inşallah öküsüğüde geçmiş olur.


Çooook uzun oldu yine bu yazı ama ne yapayım az bile sayılır bana göre:)) Şimdilik bizden sımsıcak sevgiler sizlere.

6 yorum:

benden, bizden... dedi ki...

kocamaaaan bir maşallah bu güzel kuzuya :)

mintinin dünyası dedi ki...

canım hoşgeldin.
neolur bukadar uz<atma arayı.
özlüyorum sizleri.napıyorsunuz bilmek istiyorum.herşeyiyle süper maşallah senin prenses.bizim dişimiz hala 6da.diğer gelişimleri birebir aynı durumdalar.ama senin miniğin boyuda kilosu da benimkinden iyi maşallah.biz biraz cılızız.hala 9 kilodayız düşün:(allahım sıhhat versin defneye de berkaya da tüm bebeklere de inşallah.
sevgiler canım

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bendende kocaman bir masaallah Defne'ye,simdi tam tatli zamanlari,Allah nazarlardan korusun onu ve tüm cocuklari,gecmis olsun, düttü,ditti tipki bizim Ilayda gibi...

Sevgiler size.

Defne Kızın Anası dedi ki...

LALOŞ'UN ANNESİ TEŞEKKÜR EDERİZ,

MİNTİCİM BENDE ÖZLÜYORUM AMA MALUM DURUMLAR:) EN ÖNEMLİ SAĞLIKLI BÜYÜMELERİ CANIM KİLOSU HİÇ SORUN DEĞİL. BU ARADA SENİN OĞLUŞUN ADI BERKAY MI BURAK MI BEN Mİ KARIŞTIRDIM CANIM YA:) ÖPÜYORUZ,

BİR TERAZİ KIZI TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL YORUMN İÇİN. SEVGİLER

istebudurhayat dedi ki...

canım ya ne de tatlı olmuş yaramaz seni çok ama çok güzeller Sezen ve Defne öpüyorum sizi tatlı yanaklarınızdan

Selcen dedi ki...

Defnoşa kocaman maşallah. Cadılaştı demek :)))