Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

18 Şubat 2011 Cuma

2011 SEVGİLİLER GÜNÜNE VE DEFNE ELA'YA AİT BİRKAÇ NOT....

Bu yıl sevgililer gününü sıcacık yuvamızda dualar ederek geçirdik. Daha bir anlamlı daha bir güzel oldu mübarek kandil gecesine denk gelmesi sebebiyle. Dualarda birleşti gönüllerimiz sevgiliyle.
Babaanne ve dedesinin kandilini kutladı kızım, sonrada anne babasını yalancıktan öptü sevgili oldukları için:) Babasının aldığı gülleri diddet (çiçek) diye kokladı sevinerek minik kuşum.

Bizim evimizde kandil akşamları bayram gibi karşılanır daha önceleri söylemiş miydim bilemiyorum. O güne özel helvalar poğçalar yapılır, komşulara gelen gidene ikram etmek için, büyükler ziyaret edilir, uzakta olan eş dost telefonla aranır, baba evinde toplanılır eller öpülür kandilleri kutlanır. İnşallah kızımda bu özel günleri anne ve babasının kutladığı gibi kutlar ileride ve bu hep böyle devam eder.

Sevgililer günü ve kandil notlarından sonra gelelim Defnoş'umun son hallerine. Çarşamba akşamı hem kontrol hemde aşıları için doktorundaydık. Doktoru kapıdan "Defne Ela gelir misin" diye seslendiğinde Defne hevesle ilerledi ama kapıda beyaz önlüklü doktor amcasını görünce gülerek geri kaçtı:) Su çiçeği ve son doz pnömokok aşısı yapıldı kısa süren çığlıklar eşliğinde. Öksürüğü iyice azaldı, doktorumuz halen ilaç vermemekte ısrarcı "zamanla geçecek hiçbir sorunu yok" dedi. Bu ara geceleri pek mız mız oldu bizim kız. Dişlerini bugüne kadar rahat çıkardı ama bundan sonra öyle olmayacak gibi geliyor bana. Tabiki bu gece halleri dişlerden kaynaklanıyorsa. Gözleri kapalı ordan oraya atıyor kendi karyolasında. Sonunda alıyorum ve bizim yatağımızda sabahlıyor bu şekilde. Sabaha kadar gık demeden uyuyan Defne gitti sanki başka Defne geldi 2 -3 gecedir. Ehh bende alışkın olmayınca böyle bi duruma sinirlerim bozuluverdi hemen:) İnşallah geçici bir süreçtir bu, huy değişimi değildir inşallah dua ediyorum.

5 yorum:

mintinin dünyası dedi ki...

CANIM ARKADAŞIM SEN 2-3 GECEDİR BÖYLESİN BEN TAM 14,5 AYDIR.AYNEN ANLATTIĞIN ŞEKİLDE YATIYOR GECELERİ BENİM BEBEĞİM.GÖZÜ KAPALI MIZMIZLANIYOR.AĞLIYOR.YATAĞA KOYNUMUZA GELMEK İSTİYOR.SAAT BAŞI UYANIYOR.EMMEK İSTİYOR FALAN.
ANLAYACAĞIN GECELERİMİZ KABUS...
İNŞALLAH SİZİNKİ GEÇER BARİ.
SEVGİLER.
ÖPTÜM SİZİ...

HaNdE... dedi ki...

kandil seranomisine ben bayldım..huzur doldu içime okurken...

memolininannesi dedi ki...

ben tam(yaklasık) 3 yıldır boyleyım... uykusuz yorgun varıslerle dolu bacakagrılı bol ayakta sallamalı 3 yıl..şükret bence

Defne Kızın Anası dedi ki...

mintim allah yardım etsin gerçekten zor bir durum. defnenin durumu anlaşıldı tek derdi yanımızda uyumakmış denedim test ettim:)

hande yorumun için teşekkürler

memolininannesi eminimki çok zordur ben her zaman şükrettim şükrediyorumda inşallah yavrular huzurlu uyur bizde rahatlarız.sevgiler

mintinin dünyası dedi ki...

canım ben de sana hep uğruyorum.zamanının olmadığını biliyorum.inan benim de zamanım yok son zamanlarda.pazartesi işe başlayacağım nasip olursa...
nolur fırsat bulunca defnoş hakkında yeni şeyler yaz.hep gelip bakıyorum napıyolar bu anne kız.napmışlar acaba diyorum.bakıyorum yeni biey yok gidiyorum.sizi seviyorum.hoşçakalın...