Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

8 Şubat 2011 Salı

İNEK (KEÇİ) SÜTÜNE GEÇİŞ....

Dün itibariyle artık normal süte geçmiş bulunmaktayız. Ek gıdaya başladığımız aydan bugüne çoğunlukla keçi sütüyle mayalanmış yoğurt ve keçi peyniri yedirdim hep Defne Ela'ya. Geçen gün doktoru "artık süt vermeye başlayabilirsin" demesiyle dün keçi sütü içirdim kızıma. Bu gidişle keçi gibi olacak diye korkuyorum:)) Arada keçi arada inek sütü olarak devam edicez bakalım.

Yalnız sorunumuz var Defne kaç aydır su içmek dışında biberon kullanmıyor, bardaklada daha içemiyor e kaşıkla olacak iş değil ama arada böylede deniyorum. Son olarak aylardır verdiğim devam sütünü biberonla ağzına sıkarak içirdim hep eh haliyle buda çok zor oluyor. Arkasına yastıklar koyarak yatırıyordum ve içiyordu ama durum değişti artık .Bizim minik kız yerinde durmuyor ki kalkmak istiyor dönmek istiyor işim zorlaştı anlıyacağınız.

Ne zamana kadar böyle devam edecek acaba merak ediyorum. Ne zaman bardağı kendi eliyle tutup içecek. Önerisi olanlar var mı daha kolay nasıl süt içirebilirim:)

8 yorum:

mintinin dünyası dedi ki...

canım siz biberon kullandığınız için haliyle bardağa geçmek zor oluyordur.defne de haklıııı,sen de haklısın.lakin ortak yol bulmak gerek.barağa koyup içirmeyi denedin değil mi.içemiyor mu,içmek mi istemiyor.Bu konuya çok yabancıyım canım keşke önerim olsa.biz biberon kullanmadığımız için taa 8-9 aylıkken bile ara ara bardakla su-meyve suyu veriyordum ben.kendisi tutup içemiyor şimdi.yani tutup ağzına götürüyor,içmeye başlıyor.ama hepsini aynı anda kafaya kaldırdığı için olancası üstüne boca oluyor.iş bana kalıyor.bu nedenle ben bardakla ağzına uzatıyorum.o da içiyor.ilgisini çekmesi için tv.falan açsan.inşallah kolayını bulursun.canım çok yazdım farkındayım da senle sohbete bayılıyorum biliyorsun.

keçi sütünün markası ne.nerden aldın.ben hiç görmedim de.ben berkaya iinek sütü veriyorum 1-2 aydır işte.doktorunuz ne sıklıkla verilmesi gerektiğini söyledimi.yani günde mutlaka 1 bardak falan içmelimiymiş.ben hergün vermiyorum.haftada 2-3 kez1-1,5 çay bardağı kadar ancak içiyor.
sevgiler.
off tamam susutum hadi kaçıyorum

annesiningülü dedi ki...

biberondan sonra bebekler için iki yanından tutulan bardaklar var. ağzı yine delikli oluyor. yani dökülmesi imkansız onları bir dene... biraz daha büyüyünde bardağın içine bir pipetle halledersin :) afiyet olsun canım miniğe

Defne Kızın Anası dedi ki...

minticim aşk olsun bende senin yorumlarını çok seviyorum ve severek cevaplıyorum.

öncelikle uzun zamandır biberon istemiyor ağzına sıkıyorum mamayı, bardakla denedim tabiki içmek istiyor değişik geldiği için fakant heryere dökülüyor, pipetle bile denedim onda da pipeti dişleriyle sıkıyor çiğnemek istiyor:)) bakalım zamanla bunuda halledicez:)

keçi sütü sanırım sadece KAY marka var büyük marketlerde satılıyor genelde. carrfursa real migros gibi. doktorumuz günde 2 su bardağı içmeli maksimum dedi. ama defne zaten yoğurt peynir yiyor bende şimdilik bir su bardağı ile başladım inşallah sever.

sen uzun uzun yaz canım gerçekten hoşuma gidiyor.çok öpüyorum

Defne Kızın Anası dedi ki...

sevgili bahar ondan da aldım suyu içiyır ondan sütüde deniyeceğim. teşekkür ederim

nuralp dedi ki...

Allah yardımcın olsun arkadaşım... :)

mintinin dünyası dedi ki...

arkadaşım ne güzel cevaplamışsın teşekkür ediyorum çok.bugün küçük maretimize baktım da yoktu keçi sütü.eşime görev verdim yarın bakacak inşallah.

canısı sen pipeti kaşığı at bi kenera.eninde sonunda öğrenmesi gereken yönteme yoğunlaş bence.dökü döke dökmemeyi öğrenecek mecburen.bunu ne kadar kısa zamanda öğretirsen sana kar.ben silinebilir ve önünde cebi olan önlüklerden aldım.onu takıyorum.ağzından dökülse bile oraya birikiyor tavsiye edebilirim tatlı balım.

bir de ayları çok yakın olduğundan sana soruyorum arkadaşım.
gün boyu birliktesiniz.ne tür oyunlar oynuyorsunuz genelde.
müthiş oyun sıkıntısı çekiyorum.ne oynayalım diye düşünüyorum.


biz gün içinde ara sıra kitaplarına bakıyoruz okuyoruz.legolarıyla çok zaman geçiriyor onlarla oynuyor çoğu zaman.
arabasını alıp tek başına yerde emekleyerek sürüyor.topla oynuyoruz.ayakta maç yapıyoruz arada.

bir tavşanı var onunla evcilik gibi oynuyoruz.ama bunların dışında değişik oyunlar arıyorum.balnla oynama,baloncuk yapma,kutuları içiçe koyma,doldurup boşaltma,biryerden biryere taşıma,mutfak çekmecelerinde ne var ne yok salona yığmacaları hergün yapıyor zaten.

lütfen değişik oyunlarınız yada eğitici aKTİVİTELERİNİZ VARSA YAZAR MISIN.

bir de çok tv.izliyor.açmasam ben sıkılıyorum.açsam o tvye dalıp başka bişeye konsantre olmuyor.tv konusunda çıkmazdayım.seninki de izliyormu.
sevgiler...

Selcen dedi ki...

Canımcım Beryla Defne hamen hemen aynı aydalar ama ben 1 yaşından beri süt veriyorum. Beray kesinlikle biberon almıyordu hala aldığı söylenemez gerçi de :) Ben sütü başta bardakla içiriyordum. Beray 6 aylıktan beri bardaktan içiyor herşeyi tabi kendisi değil ben içiriyorum ama dökmeden içebiliyor. Kendi kendine içmesi için verdim eline hepsini üstüne boca etti ama yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum ben. Neyse asıl konuya gelirsek şimdi bu bardaktan içme meselesi çok zor oluyordu peşinden koş dur 1 bardak sütü bitirmiyordu tabi öyle yudum yudum. Ben çareyi gece uyuduktan 2 saat sonra falan 11.30 12.00 gibi uykusunda biberonla vermekte buldum. O zaman lıkır lıkır içiyor. 200 ccye yakın sütü bitiriyor gözünü açsa bile devam ediyor ama uyanıkken asla almıyor biberonu.
Keçi sütü ben de Kay alıyorum genelde Mudonun da günlük keçi sütünü alıyorum arada ama o çok pahalıya geliyor. 1 ltsi 5 liraya geliyor yani. İnş. lıkır lıkır içer sütleri minik kuzucuk

Defne Kızın Anası dedi ki...

nurcan amin canımcım:)

minticim bende o önlüklerden alıcam aklımda ne zamandır. oyunlar konusunda hemen hemen aynıyız. ama defne çok çabuk sıkııyor herşeyden. kitap okumaktan lagolarla oynamaktan. en sevdiği şey yürümek bütün gün hemde durmadan. oyuncaklarını ordan oraya taşımak çok zevkli geliyor ona. tv konusuna gelince defne daha önceleri daha çok bakıyo gidibiydi. ama şimdi ııh. bizimde tüm gün açık. yalnız olduğum için ses olsun diyorum müzik yada çocuk kanalı açık oluyır ama bakmıyor defne. bazı reklamlara bakıyo sadece. inanırmısın bazı anlar oluyo ki ben açıyorum tv mama sandalysine oturtuyorum yeterki baksnda işimi yapabileyim diye:)) işte böyle canım.zamanla azalır merak etme.öptüüm.

sevgili selcen okumuştum biberonla ilgili yazını bloğunda ve sevinmiştim senin adına. bende sabahları meyve suyu içiriyorum kahvaltıda bardakla verdiğimde döküyor diye kaşıkla veriyorum. geçmi kaldım bardak konusunda bilemiyorum ki. gece bende denedim vermeyi uyurken ama almıyor.uykusu bölünüyor diye kızıyor hatta:) inşallah alıştırıcam zamanla. doktorumuz bize 15. ayda süte başlamamız gerektiğini söylemişti bizde onu dinledik. çoğu kişi 1 yaşıyla başlıyorlar süt vermeye bişeyin değişeceğini farketmiyorum bende. sevgiler canım