Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

3 Mart 2011 Perşembe

15. AY


Zaman hızla geçiyor Defne'm büyüyor ve 15 aylık oluyor. Yeni oyunlar yeni kelimeler öğreniyor söylemeye çalışıyor. Yürüyor, arada koşmaya çalışsada düşüp kalkıyor. Muzurluklar arttı haliyle. İsteklerini bir şekilde yaptırmayı öğrendi. Sürekli gezmek istiyor, kapıya gidip açmamı bekliyor. Açtığımda ise direk merdivenlere yürüyüp basamakları çıkmaya çalışıyor. Babaannesi " bu kız kesin bana benziyecek" diyor:)) Annesi gezip tozmayı pek sevmezde.


Öğrendiği başka şeylerde var minik kuşumun. Son 1 aydır, bir yeri ağrıyorda o yüzden mi uyanıyor, neden gece yarısı dikiliveriyor derken meğer bizim kız anne babasıyla yatmayı istiyormuş:) Bir gece yarısı yine uyandı" beni al " diye uzatıp duruyordu kollarını mırıl mırıl birşeyler söylenerek. Oturdum yere biraz sinirlide olsam anlatmaya çalıştım "bak kızım burası senin yatağın burda yatmalısın" diye ama ııh:) Sonuç tabiki yanımızda sabahladı yine ve halende öyle. Gece belli belirsiz saatte uyanıp bağırıyor, annesi koşup yanına alıyor sonrada mışıl mışıl uyuyor Defnoş cadısı:)

Hiç hoş karşılamadığım bir durumdu bu. Alışmasın diye geç kalmadan odasını yatağını ayırdık herşey ne güzeldi aslında:) Son Bursa seyahatimizden sonra alıştı sanırım. Orda sürekli beraber yatıp kalkmamız hoşuna gitmiş olmalı ee birde artık küçük değil herşeyin farkında. Sıcacık anne kucağı varken neden odasında yalnız yatsın ki dimi? Çoğu zaman gece kalkıp tekrar karyolasına yatırıyorum, yastığınada giydiğim eşofman yada neyse onu örtüyorum ki yanında olduğumu sansın ama çok akıllı şimdiki bıdıklar birşeyi yutmuyorlar:( Tekrar eski haline döner inşallah bu durum.

Gece yanımızda uyuması dışında herhangi bir şikayetimiz yok şimdilik. Hamdolsun ki sağlığı , keyfi, neşesi yerinde. Gündüz iki kez 1 yada 2 şer saat uyuyor. Gün içinde kahvaltısını, ceviz badem fındık, süt ve cicibebeyle karıştırılmış karışımını, çorbasını, evde mayalanmış yoğurdunu, muhallebisini yiyor. Akşamlarıda bizimle birlikte atıştırıyor.


16. ayın özetini size anlatırken, böyle güzel şeyler yaşayıp yazmayı diliyorum Allah'ımdan.


Sevgiyle kalın....

2 yorum:

turuncu dedi ki...

Allah daha güzel günlerini göstersin...ne güzel yazmışsın...ama uzmanlar artık bebeklerin anne ve babalarının yanında yatması yönünde hemfikirler. 2 yaşına kadar...
bakalım bizim bıdık 5 aylık oldu bazen yanımıza alıyorum ama yine de uyanmaları aynı...yani biz yanındayız diye uzun uzuuuuuuuuun uyumuyo :))
bu bebişleri anlamak çok zooooorr...ama çok tatlılar yaaa...
sevgiler....

annesiningülü dedi ki...

maşallah
büyüdükçe sevimlilik artmış canım :)