Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

25 Ağustos 2011 Perşembe

KITIR PİDELER VE PAPARA...


Ramazan ayında her akşam alınan sımsıcak, mis gibi pideler mideye bir güzel oturuyor iftar sofralarında. Eee bazende kalıyor ertesi güne tekrar yenisi gelince bayatlamış olanları değerlendirmek gerekiyor.

Herkes biliyordur ve yapıyordur bunu eminim. Basit birşey ama yinede paylaşmak istedim. İster kalan ekmeklerinizle, isterseniz pidelerinizle mis gibi çorbalık kıtır ekmekler yapabilirsiniz.


Minik doğranmış pideleri yada ekmekleri fırın tepsisine alıp üzerinede parça parça  tereyağınıda koyduktan sonra atıyorsunuz fırına. Dilerseniz sevdiğiniz baharatlardan da ekleyebilirsiniz ama ben sade tercih ediyorum. Fırında biraz kızarana kadar tutarsanız işlem tamamdır. Sonrasında bir saklama kabına yada kavanoza koyup istediğiniz zaman çorbalarınıza kullanabilirsiniz. Evde iskender kebap yapan varsa sunum aşamasında bile kullanabilirler bu kıtır ekmekleri.

Hatta bir tarifim daha var ama resimsiz. Biz kendisine "papara" deriz:) Yine bayatlamış pidelerinizle yapabileceğiniz güzel bir lezzet. Pideleri minik minik doğrayıp bir borcam yada  servis yapacağınız kaba koyuyorsunuz. Diğer malzemeler ise göz kararı kıyma, bir soğan, birkaç sivri biber, birkaç domates,su ve tuz. Aynı karnıyarık içi hazırlar gibi bu karışımı pişiriyorsunuz en son sıcak su ilave ederek bir müddet ocakta tutuyorsunuz. Servis etmeden önce doğranmış pidelerin üzerine sıcak sıcak döküyorsunuz bu karışımı. Pideler bir güzel çekiyor suyu ve yumuşuyor.Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim, yemeğiniz olmadığı zamanlarda bu akşamda ne pişirsem dediğiniz anlarda çok güzel bir alternatif.

Afiyet olsunnnn:)

Hiç yorum yok: