Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

19 Aralık 2011 Pazartesi

EMZİK KULLANIMINDA MUTLU SON...

Daha 40 çıkmış mıydı tam hatırlamıyorum bile. Gelen giden misafirlerimiz emzik aldı mı denedin mi? aa dene istersen çok rahatlatır seni demelerine karşın, eh bendeki o anki merakla hemen kaynatıp tıkıvermiştim kızımın ağzına emziği. Defne bebekte, maşallah çokkudu çokkudu sanki beklermiş gibi yapıştı emziğe. O gün bugündür aşırı derecede düşkün olmasada hep kullandık durduk. Çoğu zaman uyku aşamasında, kimi zaman araba koltuğunda dursun diye, kimi zamanda işim olunca sakinleştirsin diye veriyordum. Uzun zamandırda uyanır uyanmaz kargaya atıyordu emziğini Defnecik.

Kendimce kafamda zamanı belirlemiştim aslında. Aynı anne sütünden kesmeyi düşündüğüm ve bunu uygulamaya geçirdiğim gün gibi. Bir yaşına kadar ya emziricem, emmezse sağıcam yine vericem sütüm geldiği sürece demiştim hep  ve bir yaşına kadar zorakide olsa içirmiştim sütümden ve o gün bitirmiştim olayı. Bu konuda çektiğim sıkıntıları burada anlatmıştım daha önce. Emzik konusunda da 2 yaş diye karar vermiştim. Doktorumuzda hiç onaylamıyordu bu durumu ama "madem emiyor 2 yaşında mutlaka bıraksın" demişti. Ee 2 yaşta bitti fakat Defne aklına her geldikçe "anne meme ittiyom" , uyurkende alışkanlık yaptığı için yatağa girer girmez "hadi memeyi ver anne" demeye başlamıştı son 1aydır. Kargayı falanda takmıyordu:))

Vee 16 aralık 2011 tarihinde pat diye bu işe son verdim.

Nasıl mı?  Çok kolay oldu gerçekten. yedek kenarda duran bir emziği vardı ne olur  ne olmaz diye yedekteki emziği  ucundan kestim  "anne meme" dediği o sabah  camı açtım vee "aaaa kızım bak memen burdaymış sanırım köpekler ısırmış " dedim ve eline verdim. Önce şaşırdı baktı inceledi ve attı ağzına ııh olmadı çekti çekti olmuyor en son çıkardı. Ve son emişi oldu, o gün akşama kadar emzik aklına geldikçe "anne memeyi hav hav ısıdı töpek ısıdı yaa"  dedi ve hiç istemedi prensesim.

Artık geceleri gündüzleri emziksiz oynuyoruz, arabada geziyoruz en önemliside emziksiz uyuyoruz. Çok zor olur demiştim kendi kendime fakat benim içinde Defne içinde ama kolay oldu Allah'a şükür.

Şimdi emzikli bir çocuk gördüğündeki durumu ne olacak onu merak ediyorum. Gerçi dışarıya çıktığımzda çoğu bebeklerde gördü  birşey demedi ama bundan sonra göreceğiz. 

Şimdi sırada ikinci ve en önemli sınav var "tuvalet eğitimi". Sanırım buna çoook çalışmam gerekecek:)))


7 yorum:

sevgi dedi ki...

bana da aynı senin gibi dediler.. doğar doğmaz ablam verdi ağzına diloşun.. ilk başlarda istemedi.. tutmadı hiç ağzında..çalıştığım için alışması lazım dediler.. acemilik işte.. zorla tutturdum.. şimdi emziksiz uyumuyor.. diş yapısını bozuyo diye çekiniyorum bende.. sadece uyumak için alıyor dila.. ama oda bir alışkanlık işte.. bakalım bizde sizin kadar kolay bırakabilecekmiyiz..

uğurböceği dedi ki...

süper fikirmiş.bende emsin diye bakıyorum 4 aylık nursenama.ama olmuyor almıyor.gerçeği varken sahtesine kanmıyor.

Tarkanın Annesi dedi ki...

Bende senin 2. sıradakini başardım ama 1.yi bir türlü başaramıyorum. Ucundan kesme taktiğini bende uyguladım ama ıı ıı kıyamet kopuyor bakalım bekliyoruz zamanını ne zaman olacak bilemiyorum ama zorladıkça ters tepiyor o yüzden zamanını kolluyorum bakalım

zeyzey dedi ki...

gözün aydın çok güzel bir şekilde vazgeçirebilmişsin.bizim kız beni yalancı emzik gibi emiyordu.mecbur bende verdim.cakkudu cıkkıdı emiyor severek şimdi emziği.umarım bizde ilerde kolay bıraktırırız.

çokoprenses dedi ki...

kayınvaldem Ceren doğar doğmaz verdi emziği:)2.çocugum olursa no emzik:)annem de hep kızıyodu,biz de nihayet gecen hafta bıraktırdık,1 günde unuttu:)ben de yazıcam bloguma iyi hatırlattın:)

SERRA dedi ki...

evet artık sana yorum bırakabilirim ,emzik benimde en büyük korkum idi, benzer bir durumla biz de bir günde bıraktık arada sırada kriz geliyordu şte o anda versem yok demiyecekti ama zor olanı seçtim ve 26. aydan beri elveda emzik dedi.tuvalet eğitimini de kolayca atlatırsınız inşl.

Defne Kızın Anası dedi ki...

Sevgi hanım ben bu kadar kolay olacağını tahmin etmemiştim gerçekten diş yapısında ve konuşmasında problem olabilir diyorlar ileride şimdilik bizde sorun yok ama inşallah sonradan sornlar çıkmaz. rahatlığı ayrı bir konu tabiki:)

uğurböceği gerçeğinden emsin en güzeli alışmıyorsa alışmaz hiç zorlama bencede sevgiler

tarkanın annesi en zorunu halletmişsiniz maşallah ben en büyük korkumda o. sizede bizede kolay gelsin o zaman sevgiler

sevgili zeyzey maşallah emsinler kuzucuklar şimdilik zamanı geldiğinde inşallah böyle kolayca bırakır sizinkide

çokoprensesin annesi ne mutlu sizede maşallah cerene.

sevgili serra oh be ben bile yorumlarıma cevap yazamıyordum ne basit birşeymiş oysa teşekkür ederim çok sağol. inşallah tuvalet eğitiminide atlatırız başarıyla. sevgiler canım