Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

25 Ağustos 2011 Perşembe

21.AY

                                      
Büyüdü mü ne?
                             
                                        


1,10,15 derken 21. ayını bitirdi meleğim. Ne kaldı ki 2. yaşını kutlamamıza. Ben şimdiden heyecanlanmaya başladım bile.

O büyüyor büyümesinedeee  pek inatçı pek yaramaz oluyor gün geçtikçe. Gerçi çoğu kişi Defne'ye bakarak "çocuk büyütüyorum diye ağlanmayın" desede yoruluyorum yahu. Haa Defne, mızmız, haylaz, sürekli ağlayan bir çocuk değil hiçte olmadı çok şükür , ama çocuk işte. Bu durumda anne babaya şikayet etme hakkıda vermiyor bazı büyüklerimiz:)


Yukardaki resimde görüldüğü üzere rutin bir şekilde hergün boşalıyor o çekmeceler. Çoraplar tek tek atılıyor omuza. Bir müddet böyle gezdikten sonra toparlamaya çalışıyor odasını. Çorap üstüne çorap giymeye çalışıyor inatla hemde:)


Olur olmaz her yere hemen çöküp "bitap oku" demeye başlıyor. Sonra hergün boyalarıyla karalama yapmak istiyor. Sulu boya sulu olduğu için daha zevkli geliyor. Temizleme aşamasını hiç sormayın:(
                                                  
                                                   

Şükürler olsun sağlımızda gelişimizde iyi iştah sorunu dışında. Yine zorla yemek yediriyorum meyve sever kızıma. Bütün gün "üzm (üzüm) yeycem, bapuj (karpuz) yeycem" deyip duruyor. Ama normal öğünlere gelince ııh hep zorla. Abur cuburlada arası hiç yok. Eline bişey alsında kemirsin yesin yok. Alıştırmadan mı kaynaklanıyor acaba?

Dişleride sırayla geliyorlar işte yavaş yavaş. İlk azılar tamamlandı. Alttaki köpek dişleri çıkacak sanırım . Yine şükrediyorum rahat geçiriyoruz bu dönemi iştahsızlık dışında.

Hemen hemen her kelimeyi söyleyebiliyor artık. 2, 3 kelimelik cümlelerde kuruyor. " paka dittim sallandım, memeyi kagaya attım, babaanneye ditçem, baba ise ditti" vs gibi.  Birde bu aralar çok sık "bak" demeye başladı. "anne bak, bebis bak" gibi. Herhangi birini yada bir eşyayı sorduğumuzda ise "orda, burda" deyip göstererek cevap veriyor artık bize.

Uyku düzeni halen aynı. Gündüz bazen bir yada iki kez uyuyor. Akşamları 22-23 saatleri arasında uyuyor. Sabah 8-9 arası uyanıyor.

Oyundu uykuydu yemek zamanıydı derken günler gelip geçiyor ve 21 ayı geride bırakıyoruz.

Hep sağlıklı hep mutlu aylara yıllara inşallah.

Sevgiler bizden herkese.............

1 yorum:

annesiningülü dedi ki...

Defne'nin sakin bir çocuk olduğu belli canım, maşallah :)