Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

1 Mart 2012 Perşembe

BOYA BENEK


Geçen haftalarda bir pazar günü babası Defne Ela'yı tiyatroya götürsek mi dediğinde biraz düşündüm. Malum kendinisi 5 dk oturunca sıkılan bir çocuk olduğundan, tiyatroda ne yapar ki dedim. Denemekte fayda vardır düşüncesiyle arkadaşlarımız ve çocuklarıyla birlikte pazar sabahı şehir tiyatrolarının yolunu tutarak ilk tiyatro izleme deneyimimizi gerçekleştirdik kızımızla:)


Defne Ela "diyatoya gidiyoz" diye dursun nereye gittiğinin farkında olmayan bense "ne yapacak acaba izleyecek mi? " derdindeydim.  Ama iyiki gitmişiz Defne Ela çok mutlu oldu ve hiç kıpırdamadan izledi kucağımda, koltuklar biraz alçak kalıyorduda :) O gün bugündür hiç unutmadı hala " miyav vamış, yesim vamış abla varmış, biz diyatoya gittik" diye anlatıp duruyor.

Oyunun konusu ise şöyle;

Genç kız resim ve heykel atölyesinde resim yapmaktadır. Atölyede rengarenk tablolar, tel heykeller vardır. Tel heykeller genelde hayvan figürleridir. Atölyede en çok kedi figürleri yer almaktadır. Genç sanatçı kedilerin çeşitli duruşlarını resmetmektedir. Seyircilerin gelişiyle kendi kedisi olan Benek'i çocuklara tanıştırmak ister fakat kedisi ortalıkta yoktur. Kedisini araken, genç kızın dünyasını keşfetmeye başlarız. Çok geniş bir hayal gücü vardır. Kedisini ararken, seyirciye kedisiyle olan serüvenini anlatmanın bir yolu olarak resmi, müziği ve dansı ve oyunu seçer. Oyunun sonunda kedisini atölyesinde bulacaktır, peki ama nasıl olmuş da bunca zamandır kedisinin atölyesinde olduğunu farkedememiştir?

Oyunun amacı:
Çocuğun sanat ile ilişkisini güçlendirmek, sanat yoluyla da kendini ifade edebileceğini anlatmak.
Araştırma ve bilgilenmeye teşvik etmek, öğrenmeyi eğlenceli kılmak, özeleştiri yapmanın önemini kavramak, çevresine özenli davranmaya teşvik etmek.

2 yorum:

yadigar olam dedi ki...

Korkutuğun gibi olmaması güzel olmuş, Defne Ela'nın beğenmiş olması daha da güzel olmuş :)

annesiningülü dedi ki...

koca kız gibi oturmuş, maşallah :D