Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

23 Mayıs 2011 Pazartesi

18. AY VE YAŞADIKLARIMIZ...



İnanması güç ama gerçek, Defne'm meleğim artık 1.5 yaşında.

Neler yaptığını mı yazsam, yaramazlıklarını mı yazsam, söyleyebildiklerini mi yazsam nerden başlasam bilemedim şimdi:)



Uzuuun bir yazı olacak belli şimdiden uyarayımda:)



Öncelikle bir geçen bir tekrarlayan mevsimsel grip midir nezle midir nedir yine gündemde. Burnu akıyor şıp şıp. Eee parktan eve gelmiyor, sokakta çocuklarla oynamak istiyor, evde olduğu anlarda çocuk sesi duymasın camdan bakmak istiyor. Böyle oluncada hava çarpıyor işte. Daire kapısını açabiliyor artık uzanıpta kitlediğim için kapıyı "aç aç" diyor. Açar açmazda hemen ayakkabılarını alıyor "ayak" diyor ayakkabılarına ve " diydiy" diyor sonra:) Babaanneye "babanee" diye seslenip hooop Defne dışarıda.




Babaanne ve dedesi hafta içi hergün dışarı çıkarıyor Defne'yi. Parka, markete gidiyorlar beraber. Hafta sonuda anne babasıyla takılıyor:) Boş bulduğumuz her saat Defne için harcanıyor artık. Ne yapsak nasıl mutlu etsek kızımızı diye planlar yapıyoruz babasıyla. Anlıyacağınız hür bırakıldığı her dakika dışarıda çok mutlu Defne. Fakat elini vermiyor, bıraktığımız anda da hızla koşuyor olur olmadık tehlikeli yerlere. Hızını kestiğimiz zamanda kıyamet kopuyor bağırıyor küçük cadı.
Çok sayıda kelimeye söyleyebiliyor artık. Söylediğimiz kelimeleri tekrar etmeye çalışıyor. Yapmasını istediğimiz şeyleri yapıyor. Mesela "Defne oyuncağını odana götürür müsün" , " onu yerine koyar mısın" gibi. Mahalledeki abla ve abilerinin isimlerini söylemeye çalışıyor gördüğünde ve "del" diyor onlara:). Açıkçası artık birbirimizi çok iyi anlıyabiliyoruz. Ne istediğini, ne yapmak istediğini yada bizim O'na ne demeye çalıştığımızı anlıyor artık. Büyüyor işte günden güne. Şaşırtıyor yaptıklarıyla bizi.



Yemek yeme konusunda bu aralar iyi değil. Kah zorla kah oyalayarak bir şekilde doyuruyor karnını. Anne ne kadar sinirlenip yorgun düşsede, sabır diyor geçeceğini ümid ederek. Bir günlük menüsü ve uyku saatleri ise şöyle; sabah 7.30 uyandığında süt sonra tekrar uyku, 10.30 gibi kahvaltı pekmezi, yumurtası, peyniri, taze meyve suyu, bazen omlet, bazen krep, balık yağı vitamin şurubu, bir saat sonra birkaç cicibebenin içine bir tatlı kaşığı çekilmiş ceviz ve fındık sütle karıştırılıp, 13.30 gibi uyku, uyandığında oyun sonrası yapmış olduğum her türlü çorba içine tam buğday ekmeği doğranmış, saat 17 gibi tekrar uyku saati sonra yoğurt ve yanında herhangi birşey pilav makarna, sebze yada et yemeği. Akşam 22 gibi muhallebisini yiyor ve gece uykusuna yatıyor miniğim. Huhh yazarken ne çok şey yiyormuş dedim içimden. Acıkmasına fırsat bile kalmıyor:) En sevdiği şey meyve. Ama sert meyveleri eline verdiğimde kocaman ısırıp boğuluyor:)



Evde beraber oyunlar oynuyoruz bunları diğer postlarda paylaşıcam inşallah. Kitaplarla arası herzamanki gibi iyi okumamdan hoşlanmasada. Kendi istediği kitabı "bitap, ditap" diye çekip mırıl mırıl okuyor annesini yormadan. Rakamların hepsini tanımasada. Herhangi bir rakam gördüğünde saymaya başlıyor "bi üc" diye. Şarkılar söylüyor rengarenk ve tarkanın öp öp şarkısı favorisi bu ara. Dans dans dans çok seviyor ve kendi söylediği şarkılarla bile oynuyabiliyor. Sağa sola dönerek, popoyu sallayarak:) Kahvaltıdan kalkınca "banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım dediğimde" fırçasını istiyor "yey yey" diyerek ve diş fırçalamak yerine damaklarını kaşıyor:) Ama olsun amaç ne biliyor ya.
Uyku saatleri gündüz hep aynı iyi. Gün içinde halen sallıyorum uyuması için. Fakat akşamları "uyku saati" dediğimde bizim yatak odamıza gidiyor ve üzerini değiştirir değiştirmez yastığa koyuyor kafasını ve sallamadan uyuyor. Uyuduktan sonra kendi odasına götürüp yatırıyorum. Sabaha karşı bazen 6 bazen 7 gibi geliyor tekrar yanımıza.



Tuvalet alışkanlığına gelince ise ne zaman ve nasıl başlıyacağımı bilemiyorum. Aslında yaz geldiğinde başlasam çok iyi olur. Çünkü Defne altına yaptığında "ne yapıyorsun sen dediğimde " söyleyebiliyor, hani diyorum öğretmeye çalışırsam belki yapmadan söyler annesine:) ve alışır. Ama bu süreç daha şimdiden yoruyor ve korkutuyor beni. Haa birde konuyla alakalı değil ama halen bardaktan tek başına su ve süt içemiyor:) Döküyor diye vermiyorum eline hiçte iyi etmiyorum ama ne yapayım:)



1.5 yaş aşısı ve kontrolü için daha gitmedik doktora. Ama gelişimi gayet iyi şükürler olsun.



Demiştim size uzun bir yazı olacak diye. Daha yazsam uzar gider bunlar kısaca özeti desem:)



Neyse herkese hayırlı günler diliyorum.



Defne Kızın Anasından Kucak Dolusu Sevgiler....

1 yorum:

zeymurancafe dedi ki...

maşallah canıma hayırlısıyla bızde bu günlere ulşırız inşallah