Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

15 Temmuz 2011 Cuma

BERAT KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN..


Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının ondördüncü gecesini on beşinci gününe bağlayan Berat Kandili,İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biri olup, günahların affı ve kulların temize çıkarılması anlamına gelir.
 
Berat Kandili, ''Rahmet Gecesi'' olarak da adlandırılıyor. Kur'an-ı Kerim'in dünyaya toptan indirildiği gece olarak da bilinen bu gün, bazı alimlerce kıblenin Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dan Mekke'deki Kabe istikametine çevrilmesinin Hicretin ikinci yılında Berat Gecesinde gerçekleştiğini kabul etmeleriyle de ayrıca önem arz ediyor.
 
"Bu gece, Rabb'imize, kendimize ve insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, hata ve günahlardan tövbe ederek uzaklaşma imkanı sağlar."
 
Bu geceye mahsus belirli bir ibadet yoktur.Gecenin manevi değeri dolayısıyla çokça tevbe ve istiğfarla, namaz, Kur'ân tilaveti, zikir, ve salavatla, hayır dualarla geçirilmesi, bu gece vesilesiyle muhtaçlara yardım ve benzeri hayırlı amellere özel bir önem verilmesi müstehaptır. Kaza namazının kılınması daha isabetli olacaktır. (alıntı)
 
Berat Gecesi Duasi
 
"Bismillâhirrahmanirrahim.
Eûzu bi-afvike min ikâbike
ve eûzu ...bi-ridâke min sahatike
ve eûzu bike minke celle vechuke
lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike."

Anlamı:
"Ya Rabbi,
cezandan affına sığınırım,
gazabından rızana sığınırım,
senden sana sığınırım,
Zatın yücedir,
seni övmek için kelime bulamıyorum,
Sen kendini övdüğün gibisin."
 
DUALARDA UNUTULMAMAK DİLEĞİMLE HERKESE HAYIRLI KANDİLLER....

1 yorum:

Unknown dedi ki...

kandilin mübarek olsun :)