Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

4 Ağustos 2011 Perşembe

MUTFAKTA KIŞA HAZIRLIK....

Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Rabbim bu sıcak günlerde yin kolaylık veriyor öyle değil mi? Bizler ya evimizde yada işyerimizde klimalı yerlerde tutuyoruz orucumuzu. Ya dışarıda güneşin altında çalışmak zorunda kalanlar ne yapsın. Allah onlara güç kuvvet nasip etsin diyerek asıl konumuza gelelim.


İşte yine en organiğinden bunlar.  Ramazan önce canııım memleketime gittiğimde mis gibi toplanmış gelmişti kasalar içinde bu rengine hayran olduğum vişneler. Bahçede bir güzel yıkandı paklandı bazıları reçel oldu bazıları  içilmek üzere hazırlandı bazıları ise poşetlere konulup kışın komposto yada başka şekilde kullanılmak için  dondurucuda yerini aldı.


Defne'yi görmeliydiniz o kadar çok vişne yediki bir an korktum alerji yaparsa diye. Hiç ekşi demeden  yedi durdu meyve aşığı kızım. Limonuda aynı şekilde seviyor. Meyve konusunda  Bursa'daki dedesine çektiği bir gerçek.

  
İstanbul'a dönerken yine organik taze fasülyeler getirdim dalından yeni toplanmış hemide mis gibi. Her seferinde dondurucuya koyarken haşlardım domatesle fakat bu sefer direk doğradım yıkadım ve poşetlere doldurdum en son doğranmış domatesleride üzerine döktüm ve öylece koydum dondurucuya. Ve yine gelirken memleketimin organik pazarından aldığım dolmalık biberleride temizledim diğerleri gibi poşetleyip attım dondurucuya.Bunların resimlerini çekemedim. Kışlık daha hazırlık yapıcam nasipse. Rabbim iyi günlerde ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah.


4 yorum:

annesiningülü dedi ki...

canım hayırlı ramazanlar
sizde hazırlıklar başlamış, darısı banada inşallah :)

hacew dedi ki...

Ne güzel hazırlamışsın.Reçel işine hiç cesarek edemiyorum genelde annem yapıyor ben sebepleniyorum.Ama kış hazırlıklarını kendim yaparım.Lakin ramazanda biraz zor olacağa benziyor

sevgiler

Feride dedi ki...

bizim de vişneler dolaba atıldı. Bayılırım vişneye. Hepimiz afiyetle yiyelim inşallah. Kayısı ve şeftali de çok iyi oluyor, denemedi iseniz tavsiye ederim. Ben yanarım yanarım bu sene bezelye zamanını kaçırdığıma yanarım. Çok fena çok.. Hayırlısı ne yapalım..
Ayrıca ramazanınız mübarek olsun..

sevgi dedi ki...

ne güzel bunlara vakit ayırabiliyor olmanız.. ay gerçekten tembelim herhalde yaw..