Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

29 Şubat 2012 Çarşamba

DEFNE 27 AYLIK

Ne zamandır Defne Ela'nın gelişimi hakkında birşeyler yazmıyorum. Defne neler yapar, neler söyler, nasıl oynar?  vs.  vs.

Zaman hep hızlı ilerliyor günler gelip geçiyor. Defne Ela ile beraber yaptığımız bir sürü şey, birlikte geçirilen bir dolu zaman olmasına rağmen buraya not almaya üşeniyorum bazen.  Unutulup giden kısacıkta olsa yazılamayan o kadar çok şey varki sonradan pişman olduğum.  Ve her seferinde tekrarı olmayacak dediğim ama hep tekrarladığım:)

Neyse ara uzayınca yazılarda uzayıp gidiyor.

Defne Ela 27. ayınıda bitirmiş oldu şubatla birlikte. Offf nerden başlasam ki şimdi anlatmaya. Öncelikte büyüdüğünü herşeyiyle farkettiriyor artık fıstığım.  Konuşmasıyla, hareketleriyle, oyunlarıyla ama yapmadığı tek birşey için hala bebek O ( çiş mevzuu)  :)  

Sağlığı gelişimi gayet iyi allaha şükür. Kış aylarını şimdiye kadar iyi atlattık bundan sonrasıda iyi olur inşallah.  Konuşması ilerledikçe çok iyi anlaşıyoruz artık. Bazen öyle şeyler söylüyor ki şaşıp kalıyoruz. Onu dedi bunu söyledi diye başlarsam sonu gelmez yazımın. Şarkılar söylüyor Defnoş, mini mini bir kuş donmuştu, ali babanın çiftliği, dik dur kardeşim, pinokyo ve her tür pepe şarkısı:) Sayıları sayabiliyor 10 a kadar. Şekilleri biliyor tanıyor. Çizip karalamayı, kesip yapıştırmayı seviyor. Kalemleri boyaları hamurları  kitapları en sevdiği oyuncakları yine. Gezmekten çok hoşlanıyor herzaman ki gibi, arkadaşlarıyla ablalarıyla oynamayı çok sevsede bir süre sonra oyun paylaşma aşamasına gelince nedense ortalık biraz karışabiliyor. Bu konuda bu ara inatçıyız. Uyku konusunda hiç değişmedi alışkanlığı aynen devam ediyor gündüz 2 saat öğlen uykusu var,  akşamlarıda normal zamanda 22.30 olsada duruma göre değişebiliyor bu saatler. Yemek konusunda kah zorla kah isteyerek ama meyvesini her zaman bayıla bayıla yiyor.

Ahh işte herşey iyi güzelde ilk satırlarda yazdım ya hala bir konuda büyümedi diye. Tuvalet eğitimi olayında ilerleme kaydedemedik ana kız. Malum kış ayı olması sebebiyle hadi üşümesin bahar gelsin öyle derken bez bağlamaya devam. Bezine yaptıktan sonra söylüyor tabi sadece kakasını:) rahatsız olduğu için o da. Bu konuda bende kendimi sıkmadım illa öğreticem diye o yüzden bu aşamadayız halen. Tabiki yapması gerekenleri anlatıyorum gösteriyorum arada yine sıkmadan tuvalete götürüyorum yavaş yavaş yani çok relax olduk bu konuda:) Bakalım sonunda yine böyle relax olabilicek miyiz? Yaşayıp görücez.

Çok şeyler yazmak istiyorum daha ama kafi diye düşünüyorum şimdilik.  İnşallah sık sık yazmaya vakit bulurum bundan sonra.

2 yorum:

BALLI LOKMAM dedi ki...

Kışın bu soğuklarda zor olu tabii bence en uygun zaman sıcak havalar. Maşallah çok tatlı prensen:)))

ayak izleri-sevgi dedi ki...

maşallah defneye.. çiş mevzusunu da zamana bırakman gayet iyi bence.. fazla üstüne düşmek te ters tepebilir.. sevgiler..