Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

10 Mart 2012 Cumartesi

SADRAZAM LOKUMU...


Son zamanlarda çok sık yapar oldum bu harika lezzeti.

Birkaç kez yememe ve tadına hayran kalmama rağmen yapılışı gözümde büyüyor ve hiç denemiyordum.

 Meğer hiçte öyle değilmiş. Yapım aşamasıda yemesi kadar zevkli geldi bana. Mutlaka denemelisiniz diyerek tavsiye ediyorum. 


MALZEMELER

PANDİSPANYA İÇİN

  • 5 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1.5 SU BARD UN

KREMASI İÇİN

  • 3 SU BARD SÜT
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 2 ÇAY BARD TOZ ŞEKER
  • 1.5 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • 1 PK VANİLYA

ÜSTÜ İÇİN

  • 3 SU BARD ŞEKERLİ SÜT
  • 2 SU BARD HİNDİSTAN CEVİZİ
 
  • İSTERSENİZ ARASINA MUZDA KOYABİLİRSİNİZ.
YAPILIŞI:Pandispanyası için yumurtayla şekeri 10 dakika çırpalım.içine unla karıştırılmış vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.Tepsiye yağlı kağıt serip hamuru tepsiye yayalım.Isıtılmış 170'Cde pişirelim.Pandispanya pişerken hemen kremayı pişirelim.Pandispanya fırından çıkınca sıcakken boyuna 2'ye enine ise 6'ya bölelim.Her bir dikdörtgeni elimize alıp ortasından 2'ye bölelim.İç yüzeyine krema sürüp isterseniz muzuda koyup rulo saralım.Tüm pandispanyaya aynı işlemi yapalım.Bir kaseye soğuk sütü bir kaseyede hindistancevizini koyalım.Roluları önce süte sonrada hindistancevizine bulayıp dolapta en az 3,4 saat dinlendirelim.Sonra servis tabağına dizip servis yapalım..

5 yorum:

KEO dedi ki...

senin elinden bu lezzeti tattıktan sonra, nasıl cesaret edebilirim ki yapmaya:))

Defne Kızın Anası dedi ki...

ooo peynirler yoğurtlar ekmekler kekler yaptıktan sonra bu vız gelir sana ekimcim:)

AHLâM'DaN dedi ki...

çok lezzetli gözüküyor bende farklısını yapıyorum kek olmadan krema ile istersen siteme uğra orda görebilirsin...sevgiler...

nuralp dedi ki...

hııımmmm... nefisss.... Ellerine sağlık arkadaşım...

Defne Kızın Anası dedi ki...

ahlam dan merhaba. bende yaptım hatta onuda yayınlıycam bugünlerde. ilk denememdi o tarite. sevgiler