Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

6 Mart 2012 Salı

VERTİGO musun nesin GİT BAŞIMDAN...

Son bir yıldır bu dertle uğraşıyorum. Adı vertigo.  

Bir gece uykumdan felaket bir baş dönmesiyle uyandım diğer bir yana döndüm geçti gibi geldi. İkinci gece tekrar  yön değiştirme sırasında aynı şeyi yaşadım ve bu sefer hiç durmadan döndü durdu başım. Sabaha kadar, sonraki bir haftaya kadar hiç geçmedi. Bir gece hüngür hüngür ağladığımı bile hatırlıyorum ne oluyor bana diye. Öyle kötü birşey ki kafanızı kaldıramıyosunuz, dönmeyle birlikte mide bulantılarınız artıyor, ne çocuğunuzu görüyor gözünüz ne eşinizi nede evin dağınıklığını. Göz açtırmıyor adama o derece.

Belki geçer ümidiyle biraz bekledikten sonra soluğu hastanede aldım. Nöroloji uzmanı muayne ve tahlillerinden sonra bunun bir vertigo hastalığı olduğunu söyledi. İlk defa duyuyordum. Neden olabileceği konusunda bilgiler verdi, KBB a yönlendirdiler kulakla ilgili bazı sebeplerden olabilir denildi. Orda da durum aynı  testler yapıldı sorun yok. Tuzsuz yiyeceksin, ani hareketlerden kaçınacaksın vs vs bilgileri alındı birkaç ilaç verildi ve evmize döndük.

Bir süre sonra normale döndüm dönmesine ama bu hiç geçmedi. Ara ara hep tekrarladı. İki gün önce olduğu gibi.  Son 1 haftadır şiddetli olmamakla birlikte yine başladı. Her seferinde başka doktorlar emarlar testler ve yine sonuç yok. Herşey normal ama ben dönüyordum taaa ki iki gün önce gittiğim hastanedeki doktorun çok basit yaptırdığı birkaç harekete kadar. İç kulakta kristaller yer değiştirirmiş ve buda denge bozukluğuna baş dönmesine neden olurmuş. Ara ara tekrarlarmış ve bazı egzersizlerle bu kristalleri yerine getirebilirmişiz. Doktorun uygulattırmış olduğu bu egzersizlerle gerçektende sorunu çözmüş olduk şimdilik. İlaç kullanmaya başlamadan o günün akşamı kendime gelmiş haldeydim. Diliyorum ki bundan sonra tekrarı olmaz diliyorum ki olsada basit uygulamalarla yine geçiştiririm.

Sağlık gibisi yok ama nedense bunu ufacıkta olsa bir yerimiz incindiğinde yada ağrıdığında anlıyabiliyoruz.

 Herkese bol bol sağlıklı günler diliyorum:)

6 yorum:

annesiningülü dedi ki...

umarım tekrarlamaz yeniden...
geçmiş bitmiş olsun.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

hic bilmedigimiz nede cok hastalik var,bas dönmesi cok gicik bir durum hele devamli olunca,insan kendine gelemez,cok gecmis olsun,insallah tekrarlamaz ...

ayak izleri-sevgi dedi ki...

bende hiç duymamıştım böyle bir hastalık.. hay allahım.. çok geçmiş olsun.. umarım son gittiğin doktorun tedavisi işe yarar, bir daha tekrarlamaz..

memolininannesi dedi ki...

gecmıs olsun...
ınsallah tekrarını yasamazsınız...

yadigar olam dedi ki...

İlk defa duydum.Geçmiş olsun, inşallah tekrarlamaz dediğin gibi.

Defne Kızın Anası dedi ki...

tek tek teşekkür ederim herkese