Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

20 Temmuz 2010 Salı

8.AY VE YAŞADIKLARIMIZ.....


Büyütüyoruz ve O'nunla yeniden yaşıyoruz hayatı en baştan. Hergün yeni birşey öğreniyoruz, biraz O bizden, biraz da biz O'ndan. Kocaman insanmış gibi O'ndan güç alarak kocaman yapıyoruz sevgimizi. Daha da anlam kazanıyor herşey hayatımızda. Önceden, yani Defne hayatımızda değilken ne kadar boşmuş diyorum herşey, ne kadar sessizmiş evimiz. Şimdi sabahlar daha bir güzel, gecelerse ayrı. Nefesin yetiyor mutlu olabilmemiz için. O misler gibi kokunu içimize çekmek, yumuş yumuş ellerini tutmak, sıkıca sarılmak, doyasıya öpmeyi isteyip kıyamamak. İşte böyle birşeysin sen kızım. Öpmeye kıyamadığımızsın.



Kocaman 1 ay daha geçti bize kısacık gelen.Büyüyorsun meleğim, 8 aylık güzeller güzeli bir kız oldun. Bahtında güzel olur inşallah.
Defne bu ay;
- artık yerlerde sürünmeyi bıraktı dümdüz ve hızla emekliyor, oda oda geziyor,
- rahatlıkla oturabiliyor fakat oturmayı sevmiyor, çünkü evde öğreneceği çok yer var sürekli hareket halinde,
- geceleri hala bizim odamızda yatıyor odasını ayıramadık,
- karyolasına bırakıldığında dakikada korkuluklarına tutunup, kafası birazcık vursada ayağa kalkıyor,
- koltuk, sandalye ne görürse hemen tutunup ayağa kalkıyor,
- suyla oynamaya bayılıyor,
- herkesle gülerek yada defnece konuşarak anlaşıyor,
- ma ma, de de, ba ba, uff, puff, disss ve arada sanki an ne diyor gibi:),
- bu ayda bazen zorlasada öyle yada böyle anne sütü almaya devam ediyor,
- menüsünde, meyve püresi, çorba, yoğurt, arada muhallebi blunuyor,
- dişlerde şuana kadar bir gelişme yok beklemekteyiz,
- uykuları düzenliydi,gündüzleri uzun uykusu biraz azaldı, geceleride düzenliydi fakan son yaşadığımız hastalığa kadar,
- kendi kendine oyun oynayabildiği gibi birilerinin onunla oynamasına bayılıyor.
Doktor kontrlümüze gelince,
Bu ay kızım 71 cm, 9700 gr olmuş maşallah. Demir ilacı ve vitamine devam. Bu ay ki kontrlümüz hastalığına denk gelince hem aylık muaynesi ,hemde hasta olduğu için muayne edildi.
8. ayı noktalayacağımızın son günlerinde kızımın rahatsızlığı çok üzdü beni. Ama iyileşti çok şükür. Biraz huzursuzluk var oda dişler çıkana kadar böyle sürecek gibi.
Hep güzel şeyler, güzel anılar yazabilmek için, meleğimin meleklerimizin her zaman sağlıklı olabilmesi için dua ediyorum.
Kocaman sevgilerimizi sunuyoruz kızımla herkese.......

8 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Gözlerim doldu okurken....

Maşallah canım rabbim daima mutlu etsin sizleri bebeğinle sevdiklerinle ....

Gerçekten çok tatlı bir kızın var...

YeMeK vAkTi dedi ki...

harika ,bizim gibi bebeği olmayanlara ne güzel tavsiye ve bilgilendirmeler:)

Defne Kızın Anası dedi ki...

Aslıcım canım çok teşekkür ederim. Allahım sanada böyle güzel bir evlat nasip etsin inşallah.

Aylin beğendiğine sevindim.

mintinin dünyası dedi ki...

canım benim içimden geçenlere de tercüman oluyorsun bu yüzden sende gezmeyi,yazılarını okumayı seviyorum.maşşalah defneye.sanırım bizim bebeklerin aralarında bir ay var.benim oğlum 1 aralık doğumlu.maşallah gelişimi çok güzel.benim ki oturup oyuncaklarını incelemeyi daha çok seviyor.bir oyuncağı dakikalarca herr yerini ayrı ayrı inceliyor.eğzına götürüyor,yere atıp ona bakıyor sonra tekraralıyor.emekleme çelışması henüz yok.ama beni elimden tutup gezdir diyor.sakıncası olu mu bilmiyorum ama günde 15 dakikadan çok olmayacak şekilde yürütece koyuyorum.otoriteler pek önermiyor ama oğlum özgür olmanın mutluluğuna varıyor onda.benim kontrolüm altında özgürce teklikesiz alanları sağı solu dağıtıp merak ettiklerini kurcalıyor....böyle işte canım.bu arada hayırlı kandiller...

Defne Kızın Anası dedi ki...

minticim senin oğlanla defnenin arasında 1 ay bile yok. 21 kasım doğumlu defne. yürüteç konusunda bizim doktorumuzda önermedi. bende şu son zamanlarda alsam mı diye düşünür oldum. rahat ederim biraz diyorum.

sevgiler canım.

mintinin dünyası dedi ki...

canım yürüteç gerçekten kolaylık sağlıyor insana.üzerinde çok mutlu oluyor bebekler özgürce dolaşınca.ama uzmanlar önermediği için gönlüm rahat koyamıyorum açıkçası...ama 10-15 dakika da olsa o özgürlüğü yaşasın istiyorum yürüyene kadar...sevgiler canım...

mintinin dünyası dedi ki...

bu arada defne kızım da 2009 model benim oğluşum da 1 aralık:))bazen bir ay bekleyemedin mi diyor gülüyorum kendimce.komşumun oğlu 10 ocak doğumlu.aralarında 1 ay kadar anca var ama biri 20009 lu diğeri 2010 lu.neyse allahım sağlıklı ve hayırlı ömür versin diyorum...

Defne Kızın Anası dedi ki...

amin canım