Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

29 Temmuz 2010 Perşembe

BAK KIZIM .....

burası mutfak, burası bizim yatak odamız diye başlayacağımız küçük oyun için meğer büyük bir nefes harcamam gerekiyormuş:)

Defne'yle oyun oynayabilmek, birşeyler anlattığımda dinlemesini sağlamak ne mümkün:) Geçen gün "seninle küçük bir oyun oynayalım mı kızım" dedim. Suratıma bile bakmadı:) Ben alıyorum tekrar söylüyorum, sırıtıp tekrar kaçıyor meleğim. Neyse öyle yada böyle, bir sepetin içine her odadan O'nun dikkatini çektiği şeyler aldık ve attık. Tabi bu arada ben hep anlatıyorum bu yatak odasına ait, bu mutfağa diye ama o dinlemiyor, aldığımız eşyaları ağzına sokmak için çıldırıyordu.

Mutfaktan kaşık, yatak odasından takı kutusu kapağı, Defne'nin odasından dönence kumandası, salondan telefon ve banyodan diş fırçası aldık beraber. Defne oturdu bir güzel inceledi hepsini , en çok dönence kumandası dikkatini çekti, dişine göre olanı buldu anlıyacağınız:)

Odalardan aldığımız bu eşyaları sonra tekrar anlatarak yerlerine bıraktık. Tam kaşığı yerine bırakıyorduk ki, kaşıktaki yansımasını farketti ve çok güldü minik kuşum. Çok ilginç geldi sanırım.
İnşallah bu oyunlarımızı, kızım daha da anlamaya başladığında zevkli bir hale getirebiliriz.

10 yorum:

eslemce dedi ki...

hmmm çok akıllıca,bende denemeliyim bunu...
Birşeyler dikkatimi çekti ve bir istek postuyla mutfaktan kareler görmek istiyorum:):):

mintinin dünyası dedi ki...

canım ya:)))çok güldüm anlatışına inan.çünkü aynısı benim başımda.ben blok dizmeye çalışıyorum,,o dizdiğim blogları ağzına sokup dişlemeye...
ben kutunun içine birşeyler koyup boşaltmayı öğretmeye çalışıyorum, o ise koyduğum şeyleri dişlemeye...internette 8aylık bir bebek blok yapabilir yazıyr ama bana mantıklı gelmedi.çünkü bunun için bebeğin neden-sonuç ilişkisini kavramaya ihtiyacı var...


yani dediğin gibi arkadaşım ben de pek başarılı olamıyorum oyun öğretmelerde.kitap okumak istediğim zaman bile dinlemeyip kitabı geveliyor.inşallah bunları zevkle yapacağımız zamanlar gelir.

Limon çiçekleri dedi ki...

Benim kızlarım asla oyuncaklardan hoşlanmadılar.Hep tencere,tava,ev eşyası,karton ilaç kutuları:)2 kız annesiyim,bebek almak için onlara can atardım.Ancak 12 yaşına geldiğinde sevebildi küçük kızım.Şu an 13 ve bebekle yatıyor:))...Sevgiler.Muhabbetle..

Defne Kızın Anası dedi ki...

eslemce mutfak derken hangi konuda istiyorsun açarsan:)))

minticim bende şaşıyorum 6- 8 aylık bebeklerin nasıl blogları dizdiğine demek ki böyleleride var:)bizimkiler dişleme aşamasındalar daha oralara gelemedik:)

limon çiçekleri hoşgeldiniz. kızlarınızı allah bağışlasın. kızınız biraz geç olmuş ama sevebilmiş yinede bebekleri. Bakalım biz neler yaşayacağız kızımla. sevgiler

istebudurhayat dedi ki...

Defnoşum keşfediyor artık annesi yerim ben o tombik ellerini onun öpüyorum

Defne Kızın Anası dedi ki...

ye inci teyzesi:)

Selcen dedi ki...

ayyyyyyyyyyyyyyyyy ben de bayılazaaamm :))) aynı şeyleri yaşıyorum ziraa
Akıllı Bebekler akademisi kitabı varya hani oyunlara bakıyorum dün ya ne mümküüünn
eline ne versem yemeye çalışıyor bir de anlatacakmışım hadi kızım seninle şu oyunu oynıcaz diye ay nerdee dinleyen mi var pırt kaçıyo :) bir de sulu boyayla resim falan yapacakmışız peeh nasıl olacaksa o iş bizim minnoş napar o fırçayı tahmin bile edemiyorum

Defne Kızın Anası dedi ki...

:)) selcen bende kitaptaki çoğu oyunu nasıl uygularımda kızımla oynarız diye şaşırıp kalıyorum. bunlar bizi takmıyor ki:))

turuncu dedi ki...

oyy oyy çok şeker bu defne...maşallah oyununuza bayıldım..tabi tükettiğin nefes kısmına bende güldüm biraz :) bakalım bizim oğlan doğunca böyle gülebilecek miyim merak ediyorum doğrusu :))

Defne Kızın Anası dedi ki...

turuncu hiç merak etme bazen güldürüyorlar bazen ağlatıyor bu melekler. darısı başına diyeyim.