Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

19 Temmuz 2010 Pazartesi

BEBEĞİM HASTA.....

Canım çok sıkkın. Moralim diplerde geziyorum bu sıra. Kızım, meleğim doğduğundan bugüne ilk defa hastalandı. Üç gün ateşler içinde yandı güleç yüzlü miniğim.Geçtiğimiz perşembe günü aniden, hiçbir belirti olmadan çıkan ateşi, gece 39.5 e kadar yükselince ve verdiğimiz calpol şurup, fitil işe yaramayınca sabahı doktorda aldık soluğu. Yapılan muayne, kan ve idrar tahlili ve sonuçta hiçbir sorunu yok kızımın. Herşey normalken bu ateş ne peki. Dişler mi geliyor diye doktoruna sorduğumda, bu kadar dirençli ateş olmaz yanıtını aldım. Daha hafif ateşle atlatılırmış. Yine şükürler olsun dedim içimden kan ve idrar tahlilinde hiçbir sorun çıkmaması sevindirici birşeydi.
6. hastalık diye bir hastalık varmış. Daha önceleri duymuş ama nedir nasıl olur hiçbir bilgim yoktu. Doktoru, düşmeyen bir ateş ve yapılan bütün tahlillere rağmen herhangi bir bulguya rastlanmadıysa 6. hastalık olabileceğini söyledi. 3 gün ateş devam eder sonrasında karın ve sırtta başlayan pembe renkte kızarıklıklar olur ardından döküntü olarak kaybolur dedi. Bu kızarıklıklar kaşıntı, yanma falan yapmazmış. Hastalığın bitiminde ateşin düşmesiyle belirir ve geçermiş. Bunu da yaşayıp öğrenmiş olduk. Calpol şurubun böyle dirençli ateşte pek etkili olmadığını söyleyen doktoru, başka bir ateş düşürücü verdi ve ateşlendiği zamanlarda ılık duş aldırmamızı, sürekli ateşini takip etmemizi, bunun 3 gün süreceğini, beklememiz gerektiğini söyleyerek evimize yolladı.
Evet tam 3 gün sürdü, en düşük 37.5 olan ateşi 1 saat sonra tekrar 39 lara çıktı. Uykusuz geceler, yorgun uyanılan sabahlar, ilaçtı, fitildi, duştu derken, kızımın ateşinin çıktığı andaki bitkin hali, baygın bakışı ve sürekli uyuma istediği içimi parçaladı. Ateşi biraz düşer düşmez ise gözleri yine kocaman açılıp oraya buraya saldırmaya başlıyordu meleğim. Ve bugün, o söyledikleri kızarıklıklar belirmeye başladı vücudunda, minik minik isilik gibi. Yüzünde daha çok sanki. Ensesinde sırtında karnında daha az. Bu arada Ateşide normale döndü. Fakat Defne hala huzursuz, iştahı azaldı, gece uykusu düzensizleşti. Sanırım dişlerde gelicek yakın zamanda. Damakları çok kötü oldu. Ağzına bişey girdiği an kızıyor.
Defne ilk defa bu kadar sarsıldı. İnşallah daha da düzelecek güzel kızım. Eeee hep iyi olucaklar diye birşey yok. Hasta olucaklar, düşücekler, ağlıyacaklar, gülecekler böyle büyüyecek minikler ve annelik ne kadar zormuş bunu bir daha anlamış oldum.
Neyse, Allah dermansız dert vermesin diyorum. Herkesin bebeğini benim kızımı da korusun. Onlara birşey olmasın. Hep gülsün yüzleri.
6. hastalıkla ilgili bilgiyi tıklayarak öğrenebilirsiniz.

11 yorum:

annesiningülü dedi ki...

canım çok çok geçmiş olsun
kuzucuklarımız hasta olmasın lütfen :(

Defne Kızın Anası dedi ki...

teşekkür ederim bahar....

Adsız dedi ki...

Çok çok geçmişolsun. İnsan bu ilk ateşte bebeğiyle birlikte kendi kavruluyor sanki... neyse en ağır hastalıkları böyle olsun. İştahı konusunda telaşlanma, keyifleri yerine gelince yemeye de başlıyorlar hapur hupur tekrar :)

Defne Kızın Anası dedi ki...

çok sağol ece. geçti sayılır şuan sadece huzursuzluk var. iştahta inş dediğin gibi zamanla düzelir.

istebudurhayat dedi ki...

Geçmiş olsun kuzuma allahım acil şifalar versin

YeMeK vAkTi dedi ki...

çok ok geçmiiş olsun umarım şimdi daha iyidir

Defne Kızın Anası dedi ki...

inci amin canım.

aylin evet daha iyi ama geceleri ordan oraya atıyo kendini. bakalım düzelicek inş.

Işıl dedi ki...

sızede cok gecmıs olsun

Defne Kızın Anası dedi ki...

çok sağol ışıl

turuncu dedi ki...

Allah acil şifalar versin inş hemen düzelir meleğin...yine gülücükler saçar...

Defne Kızın Anası dedi ki...

iyileşti çok şükür. sırıtmalara devam turuncu:)