Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

9 Temmuz 2010 Cuma

DEFNE ELA'NIN MEVLÜDÜ VE GECİKMİŞ 6 AY KINASI....

Meleğim dünyaya geldiğinde yapılması gereken bebek mevlüdü, kışın domuz gribi korkusu nedeniyle ertelenmişti. Bebeğimiz küçük, gelen giden, kalabalık, hastalık olur düşüncesiyle sonra okuturuz demiştik. Bu süre uzadı ve 6 temmuz salı günü okutmak kısmet oldu.

Bursadan gelen ailem ve burdaki yakınlarımızı davet ederek güzel bir mevlüt yaptık. Kuranlar okundu, sohbetler edildi, ikramlar sunuldu. Allah kızıma uzun ömürler versin diyerek dualarımızı ettik, dualar aldık. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.
Bizim oralarda bebek mevlüdü çok şahşahalı olur. Fakat ben bunu yaşayamadım. İstanbul'a geldiğimden bu yana daha hiç böyle birşey görmedim. Bebeğin 40 'ı çıkmadan mevlüt okutulur, lohusa beyaz geceliklerini giyerek örtüsünü örter, süslenir püslenir, saç baş yapılır, bebeğe beyaz elbiseler giydirilir anne yatakta otururken bebekte yanında yatar. Misafirler böyle karşılanır. Lohusa yatağı en güzel şekilde hazırlanır. Lohusa doğumdan sonra bir süre bu süslü yatakta yatar. Ama ben yatak süsleme dışında hiçbirini yapamadım. Ne yatabildim öyle hanım hanım, ne de böyle süslenip adetlerimizdeki gibi mevlüt yapabildim. Neyse ikincide inşallah:))
Gelelim mevlüt gününe. Kızıma cicilerini giydirdik ve maşallah çok uslu durdu hiç üzmedi beni. Dualar okunup bitince, ortam biraz sakinleşip az sayıda misafirimiz kalıncada diğer bir adetimiz olan 6 ay kınasını yaktık meleğime. Yine bizim oralarda kız bebekleri 6. ayını doldurunca kuran okutulur ve kına yakılır. Misafirler aynı gelin kınasında olduğu gibi hediyelerini takarlar. Ve yine buralarda böyle bişey olmadığı için bizimkileri uyardım sakın kimse bişey takmasın kızıma misafirlerimiz yanlış anlamasın, sadece kınasını yakalım dedim. Herkese çok ilginç geldi bu olay, kızıma bile:) şaşkın şaşkın ne yapıyorlar bana diyerek olan biteni anlamaya çalıştı miniğim. İşte birkaç fotoğraf,



Kızımın kınasını yakan ve bana yardımcı olan teyzeciğimin biricik kızı Zeynep'e , bana bu özel günde büyük yardımlarından dolayı anneciğime, babacığıma, canım ablama, canım yengelerime ve yeğenlerime çok ama çok teşekkür ediyorum. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmadığınız için ve ihtiyacım olduğunda her zaman yanımda olduğunuz için sonsuz teşekkürler. Sizi çoooooooooooook seviyorum.

11 yorum:

istebudurhayat dedi ki...

Çok değişişik bir adetmiş Beyhan'cım Allah hayırlı ömürler versin meleğine inşallah gelinlik kınalarınıda görürüz kızlarımızın öpüyorum

YeMeK vAkTi dedi ki...

Allah nazarlarlardan korusun ne tatlı bir bebeğiniz var.

Bu geleneklere bayılıyorum umarım seneler geçsede hiç unutulmaz

Defne Kızın Anası dedi ki...

evet inci burdakilerde çok şaşırdılar anlatınca:) amin diyorum güzel duana.

sevgili aylin hoşgeldin. teşekkür ederim. bende bu güzel adetleri sürdürme taraftarıyım.sevgiler

nuralp dedi ki...

HAYIRLI OLSUN AKEDEŞİM... ALLAH DEFNOŞUN GELİN KINALARINI GÖRMEYİ NASİP ETSİN... ÖPÜYORUM SİZİ...
NOT: Artık yanlız kaldığına göre bana vakit ayırabilirsin... HIH!!! :)))

Defne Kızın Anası dedi ki...

amin nurci. hihi artık seninim:)

KEO dedi ki...

tatlışım benim, annesinin kınalı kuzusu:) hayırlı olsunn..

Defne Kızın Anası dedi ki...

teşekkürler ekim teyzesiiii

Adsız dedi ki...

(Melike yeğenn): :D yawwrusuuuuu :* yerimm ben onuuu :))

Defne Kızın Anası dedi ki...

ye teyzesiii

uğur böceklerim dedi ki...

güzel bir adetmiş şekerim:)))gelin kınalarınıda görürüz inşallah minik defnoşun:)))

Defne Kızın Anası dedi ki...

inşallah rukiyecim