Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

30 Temmuz 2010 Cuma

KIZIMA KIYMALI BİBER ÇORBASI.....


Defne'ye hergün ne çorbası pişirsem diye internette araştırıp duruyorum. Bazen güzel bulduğum tarifin aynısını bazense kendimce değiştirip yapıp yediriyorum kızıma.

Bu tarifte biraz benden biraz ordan burdan bir tarif:) Defne severek yedi sayılır. İlk defa yaptığım için başta biraz ilginç geldi tadı ama sonra alıştı.

Malzemeler

1 patates
1 kırmızı biber
1 sarı biber
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sarı mercimek
bir miktar yağsız dana kıyma
1 bardak su
2 yemek kaşığı yoğurt
zeytinyağ
1 dilim eti cicibebe kızarmış ekmek

İlk olarak zeytinyağ koyduğumuz tencereye sarımsağı 4 e bölerek atalım ve az olmak şartıyla bir iki çevirelim. Ardından kıyma ve küçük parçalara böldüğümüz biberleri, patatesi ekleyerek tekrar kavurma işlemini kısa süreli yapalım. Mercimeği ve suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım. Ben bütün işlemi vitamin değeri açısından düdüklüde pişirdim herzaman olduğu gibi. Sebzeler piştiğinde, bir bardak içerisinde yoğurdu biraz sıcak suyla ayran kıvamına getirelim ve tencereye ilave ederek 2 veya 3 dk böyle kaynatarak ocaktan alalım. En son blendır yada en sağlıklı olan tel süzgeçten geçirerek biraz zeytinyağ dökelim, kızarmış ekmekle bebeğimize afiyetle yedirelim. Umarım beğenir bebişleriniz......

NOT: Çorba yaparken malzemeleri bebeğinizin ayına göre kullanın. Defne şuan 8 aylık.

5 yorum:

eslemce dedi ki...

hmmm eline sağlık tatlım.Denemeli.
kuzucuklara can feda yaaa

annesiningülü dedi ki...

yarasın canım defneciğe :D

mintinin dünyası dedi ki...

bebeğimin severek yediği bir çorba.afiyet olsun defneye de.kimi zaman sadece biberli,kimi zamn kıymalı kimi zaman keik suyuna yapıyorum ben de.ellerine sağlık canımcım...

Defne Kızın Anası dedi ki...

eslemce mutlaka dene canım.

bahar ve kızısı inşallah yarıyordur:)

minticim sağol. bende değiştirerek uyguluyorum bazı çorbalarına kemik suyu bazılarına kıyma bazılarına ise et koyuyorum. löp löp et olsun yavrulara:))

Adsız dedi ki...

yarasın benim meleğime canım benım

zeynep