Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

14 Temmuz 2010 Çarşamba

KIZIMA SEMİZOTU ÇORBASI....


Defne ek gıdaya başladığından bugüne sürekli değişik şeyler yapıp yedirme telaşındayım. Meyve dışında herşeyi biraz zorla yesede ben inatla sevebileceği şeyleri arıyorum.
İlk günler herkesin yaptığı gibi sebze püresi yapıyorum öğle öğünü olarak. Günler geçip Defne büyüdükçe ayına göre tarifler aramaya başladım. Bazen kendi kafamdan birşey uydurup bazende ordan burdan alıntılar yaparak pişirdiğim çorbaları veriyorum kızıma.
İşte buda ordan burdan alıntı çorba;
Malzemeler:
250 gr yıkanıp temizlenmiş semizotu
1 minik doğranmış patates
1 minik doğranmış domates (pişmiş olacağı için herhangi bir zararı olmazmış araştırmalarıma göre)
1 yemek kaşığı pirinç, isteğe bağlı yeşil mercimek yada kırmızı mercimek
1.5 su bardağı su
zeytinyağ
1 dilim eti cicibebe kızarmış ekmek
Ben tüm çorbaları yaptığım gibi bu çorbayıda düdüklüde pişiriyorum. Tüm malzemeleri tencereye alıp suyunu ilave edip kapatıyorum. 20 25 dk pişiriyorum. Sonraki aşamada çoğunlukla tel süzgeçten yada acil işim varsa blendırdan geçirip tabağa alıyorum. Üzerinede 1 yemek kaşığına yakın zeytinyağ döküp karıştırıyorum. 1 dilim kızarmış ekmeğide elimde ufalayıp ilave ediyorum ve kızıma ılık bir şekilde yediriyorum.
Bu aralar çorbalarını 2 günlük hazırlıyorum. Kalan çorbayı saklama kabına alıp, soğuyunca dolaba koyuyorum. Ama genelde taze olarak günlük hazırlamaya çalışıyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık :) bizim doktorumuz yeşil sebzelerle yaptığımız çorbaları mutlaka günlük yapmamız gerektiğini söylemişti. bilgin olsun canım.

Defne Kızın Anası dedi ki...

evet ece bunu biliyorum. dediğim gibi genelde günlük hazırlıyorum. ama arada 1 günlük kalıyor atıyorum dolaba. ıspanak semizotu yeşil sebzeler günlük tüketilmesi gerekiyor. yinede bilgin için teşekkür ederim.

ece ve annesi dedi ki...

tarif çok güzel.ben de dün kırmızı mercimek,semizotu ve az kıymayı düdüklüde pişirdim ama herzamanki gibi 3-4 kaşık yedi- yemedi.
ece 9aylık oldu sadece tarhanayı sorunsuz yiyor.sebzelileri yediremiyorum.
bebeğiniz çok güzelll maşallah:)
sevgiler

Defne Kızın Anası dedi ki...

hoşgeldiniz ecece. aynı defnede öyle 3 4 kaşıktan sonra zorla. tam olarak bitirdiği nadir.

teşekkür ederim.