Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

22 Temmuz 2010 Perşembe

SADE KEK...


Geçen haftalarda ziyaretimize gelen ablamın kızı Melike ve teyzemin kızı Zeynep, ikindi çayı boş gitmez kek yapalım dediler. Benimde canıma minnet:) Hemen malzemeleri hazırladım onlara. İnanın bu kadar güzel kabarıp tadının bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmiyordum:) Kendilerinede bizzat söylemiş bulundum bu düşüncemi. Bildiğimiz basit kek tarifi ama çok güzel olmuştu gerçekten. Artık malzemeden mi malzemeyi benim hazırlamamdan mı yoksa bizim kızların elinde mi bu lezzet bilemiyeceğim diye gülüşüp durmuştuk. O gün 3 dilim yemiştim sanırım. Ellerinize sağlık kızlar siz bize sık sık gelin kek yapın olur mu?
Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
isteğe göre kakaoda koyabilirsiniz.
süslemek için pudra şekeri.
Yapılışını yazmama gerek var mı bilmiyorum malum normal kek herkes bilir diye düşünüyorum ama yinede belirteyim.
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz, sıvı yağ, süt ekleyip tekrar çırpıyoruz, vanilya, kabartma tozu ve unu ayrı bir kapta karıştrıp harca ekliyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derecede ısınmış fırına atıyoruz. Piştikten sonra kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri döküyoruz.Afiyet olsun.
NOT: Keki kalıptan kolay çıkarabilmek için, fırından alır almaz ıslak bir bezin üzerine koyuyorum kalıbı. Üzerine tekrar nemli bir bez örtüyorum. Bir müddet böyle bekleytip ters çevirdiğimde kolayca çıkmış oluyor.

7 yorum:

Işıl dedi ki...

bayılırım boyle mısafıre

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerinize sağlık canım...

Bence o güzel ortamdan kaynaklanıyor:)

uğurböceği dedi ki...

ellerinize sağlık.tarifler aynı olsa yapım aşaması çok önemli.anlatmanda fayda var.sevgiler

Defne Kızın Anası dedi ki...

ışıl,

aslı,

uğurböceği teşekkür ederim yorumlarınıza.

Adsız dedi ki...

tsekkur ederım

Defne Kızın Anası dedi ki...

hey adsız sen kimsin sanırım sen zeyno adlı birisin:)

Adsız dedi ki...

Ben adımı vermek istiyoorum :) ewet ewet ben O'yum :D Gerçekten de biz yaptık diye demiyorum farklı bi kek olmuştu bu:) lezzetine doyamamıştık hatta eve gelirken teyzoşumun gönderdiklerini(yolda yememiz için :D) de bitirdim :) bir dahaki sefere daha güzellerini yapmak dileğiylee...
Melike :)